Hirdetés

Nem nagyon izgatja a tápgyártókat az új 12 tűs tápcsatlakozó

A vállalatok egy része nem zárja ki a moduláris kábelezésű modellek kiegészítését, de az átállásra még talán éveket kell várni.

Az NVIDIA még az Ampere architektúrára épülő GeForce-ok bemutatása előtt erősítette meg, hogy új tápcsatlakozót vetnek majd be a saját tervezésű megoldásaikon. Az a 12 tűs tápcsatlakozó elérhetővé is vált, és most mindenki arra vár, hogy tápgyártók is lépjenek, vagyis felkerüljenek az ennek megfelelő konnektorok az újabb tápegységekre.

Hirdetés

A piacot azonban nem nagyon mozgatta meg az átállás, ugyanis az NVIDIA partnerei maradtak a megszokott 8 tűs aljzatoknál, így a piacra került új generációs GeForce-ok döntő többségén nincs 12 tűs tápcsatlakozó. Ez lényegében a Founders Edition modellek kiváltsága.

A tápgyártóknál érdeklődtünk, hogy mikorra várhatók olyan tápegységek, amelyek gyárilag felkínálják az új 12 tűs tápcsatlakozót, és annyit tudtunk meg, hogy egyelőre nem sokan tervezik ennek bevezetését. Az indok minden esetben az volt, hogy ennek az aljzatnak az elterjedése annyira jelentéktelen még a piacon, hogy nem éri meg erre tervezni. Ebben nagyon benne van az is, hogy az NVIDIA partnerei nem foglalkoznak vele, egyszerűen csak használják tovább a megszokott 8 tűs csatlakozási formát.

A moduláris kábelezésű tápegységeknél viszont nincs kizárva, hogy a drágább modellek kapnak olyan kábelt, amely 12 tűs konnektort ad, de ezeket a terveket többen csak jövőre véglegesítik. Mindezeken túl általános vélekedésnek tűnik a tápgyártók részéről, hogy a teljes átállásra talán még éveket kell várni.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés