Nem csak jönnek, mennek is funkciók a Windows 10 évfordulós frissítésével

Mikor az operációs rendszer egyéves lesz, a ráncfelvarrás nem csak ad, el is vesz. Nem éri meg a befektetett energiát, mondja Gabe Aul.

Hirdetés

Újabb fejlesztői változatot jelentett be a Microsoft a Windows 10 Insider Preview leggyorsabban frissítő körének. A 14342-es verzió újdonságainak egy része az Edge böngésző kiterjesztéseivel kapcsolatosak, illetve érkezik a valós idejű értesítések és az ujjak húzogatásával történő navigálás támogatása. A linuxos alrendszer finomhangolása is folytatódik és a Skype UWP legfrissebb tesztkiadásában megjelenik a fiókok közti váltás lehetősége.

A rengeteg hibajavítás ellenére olyan megoldandó feladatok várnak még a fejlesztőkre a végleges csomag kiadásáig, mint a Symantec termékek (Norton Antivirus, Norton Internet Security, stb) kompatibilitásának megoldása, ezek használata a most kiadott verzióban is kékhalálhoz vezetnek. De foglalkozni kell azzal is, hogy jelenleg csak az angol nyelvű billentyűzetekkel használható normálisan a Bash, vagy a bizonyos rendszernyelvek esetén üresen felugró startmenü.

A 14342-es kiadás legérdekesebb változása mégis az, hogy a Microsoft eltávolította belőle a Wi-Fi Sense funkciót, ami arra jó, hogy a vezeték nélküli internet hozzáférési adatait automatikusan megoszthassuk az ismerősökkel. Gabe Aul bejelentése szerint a további fejlesztés nem éri meg a befektetett energiát, mert túl kevesen használták a szolgáltatást. Ha valakinél eddig be volt kapcsolva a Sense, akkor a továbbiakban is kapcsolódhat a nyílt hotspotokhoz a közösségi információs bázis alapján.

Előzmények