Négyportos printszerver a D-Linktől

Hirdetés

A D-Link hiánypótló szerepet szán új printszerverének, mellyel elsősorban kisebb irodák, iskolák és más intézmények igényeit kielégítve lehetőség adódik egyszerre több nyomtató vagy szkennelést is biztosító multifunkciós eszköz megosztására a hálózaton. A RangeBooster G Multifunction Print Server néven piacra kerülő, DPR-1620 jelű készülék négy USB 2.0 porttal rendelkezik, így csökkenthető, kiegyensúlyozható a perifériák terhelése és javítható elérhetőségük is.

Csatlakoztatás után az eszköz beépített telepítő varázslója automatikusan elvégzi a beállítást és konfigurálja a printert; szkennelés során egy webes felület segítségével bármely felhasználó saját számítógépére hívhatja be a behelyezett dokumentum vagy fotó képét. A DPR-1620 több mint száz készülékkel kompatibilis; az együttműködő nyomtatók és multifunkciós készülékek listáját a gyártó folyamatosan frissíti weboldalán.

A DPR-1620 egy 10/100 Mbps sebességű Ethernet és egy 802.11b/g szabvány szerinti WLAN interfésszel rendelkezik, és bridge üzemmódban használható arra is, hogy vezetékes hálózati csatolóval ellátott klienseket (számítógépet, hálózati tárolót) a vezeték nélküli hálózathoz kapcsoljon. Az eszköz támogatja a Microsoft Windows Connect Now alkalmazást; a biztonság érdekében WEP vagy WPA titkosításra támaszkodhat. A DPR-1620 a magyar piacon várhatóan június végén jelenik meg, ára 45 000 forint körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés