Hirdetés

NEC kijelző mind a négy oldalán keskeny kerettel

Az EX241UN technikai szempontból könnyen átlagosnak tűnhet, de videofalakban is helyt állhat.

Hirdetés

A kijelzőkeret, avagy káva elhagyására többféle próbálkozás van, de igazából egyelőre nincs tökéletes megoldás. Mindenesetre a kijelzőpanelek és monitorok tervezésével, illetve gyártásával foglalkozó cégek mindent megtesznek annak érdekében, hogy egyre keskenyebb keretek közé szorítsák a megjelenítő felületét. Az NEC már korábban csatlakozott a keskeny kávás kijelzők csapatához a 16:10-es képarányú, 24"-es  EA245WMi-vel, de a most piacra dobott 23,8"-es EX241UN az első a kínálatban, ami 16:9 képaránnyal készült, és még keskenyebb a kávája: a műanyag (vagy alumínium) keret mind a négy oldalán mindössze 0,8 milliméter széles.


[+]

Sajnos ez továbbra sem jelenti azt, hogy két kijelzőt szorosan egymás mellé tolva mindössze 2x0,8 milliméter lesz a megjelenített képek szélei között a távolság, mivel a felhasznált AH-IPS panel szélén is van egy keskeny inaktív sáv, ahol nincs képmegjelenítés – ez kijelzőnként további 4,6 millimétert jelent oldalt és felül, valamivel picit többet alul. Mindenesetre az NEC kifejezetten ajánlja ezt a típust – a normál felhasználáson túl – a kis méretű, 2x2-5x5 videofalak építéséhez. Önmagában használva viszont minden irányban állítható állványon nyugszik, ami nem nélkülözi a portrémódot sem.


[+]

A kijelző egyéb technikai paraméterei az AH-IPS paneltípus fényében nem meglepőek, mondhatni a szokásosak: a 23,8 hüvelykes képátlóhoz Full HD felbontás társul 60 hertzes képfrissítéssel, széles betekintési szögekkel, 1000:1 kontrasztaránnyal, 6 ezredmásodperces válaszidővel, LED háttérvilágítással, 250 cd/m² maximális fénysűrűséggel, sRGB színtérrel, 8 bites színfeldolgozással. Ellátták hangszórókkal, és csatlakozókkal is gazdagon megszórták: VGA, DVI-D, HDMI 2.0, DisplayPort 1.2 be- és kimenetek, valamint három USB 3.0-s port és fejhallgató kimenet is elérhető a repertoárban. Adott továbbá a hardveres kalibráció lehetősége (külön eszközzel és szoftverrel vagy a SpectraViewII EA szettben megvásárolva), a digitális homogenitáskompenzáció is, továbbá van rá lehetőség, hogy a láncba fűzött monitorok beállításait összeszinkronizáljuk. Opcionális kiegészítőként megvásárolható hozzá a KT-SS1 szenzor, ami a környező fényviszonyokat monitorozó szenzor, ami alapján a kijelző automatikusan hangolja az adott környezetnek megfelelően optimálisra a megjelenítési beállításokat.

Az NEC EX241UN szállítása még a hónapban megkezdődik 379 dolláros árcédula és három év garancia mellett, míg a kalibrátorral ellátott EX241UN-BK-SV szettért 529 dollár kérnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés