Hirdetés

Saját ökológiai lábnyomát méri az új NEC monitor

A NEC bejelentette, hogy hamarosan forgalomba kerül a AccuSync AS241W jelzésű monitor, mely 24 hüvelykes kijelzőt használ, natív felbontása pedig 1920x1080 pixel. A TN panelre épülő újdonság átlagos válaszideje 5 ms lesz, amit a 300 cd/m²-es fényerő, valamint az 1000:1 kontrasztarány egészít ki. A LED-es háttérvilágítású termék vízszintes és függőleges betekintési szöge rendre 170 és 160 fok.


[+]

A monitor megszerezte az ENERGY STAR 5.1-es, a TCO 5.2-es és az EPEAT Silver minősítését, melyek jelzik, hogy energiatakarékos és környezetbarát termékről van szó. Az NEC beépített a kijelzőbe egy Eco módot, melyet igény esetén be lehet kapcsolni, és a termék a fényerő csökkentésével próbál energiát spórolni, emellett a megjelenítő a saját ökológiai lábnyomát is monitorozza. Ez a carbon footprint néven ismert fogalom nagyjából azt jelenti, hogy a készülék által felhasznált energia előállítása közben mennyi szén-dioxid keletkezett.


[+]

A D-Sub és DVI-D bemenettel rendelkező monitor kijelzője dönthető, ám a forgathatóság és a magasság állítása sajnos kimaradt. A három év garanciával érkező NEC AccuSync AS241W 240 dolláros ajánlott fogyasztói árat kap, a forgalmazása pedig még ebben a hónapban megkezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Előzmények

Hirdetés