Hirdetés

NEC-Mitsubishi TFT-kijelzők ragyogó színekkel

Multimédiás alkalmazásokhoz, játékokhoz is ajánlja TFT-monitorainak új GX sorozatát az NEC-Mitsubishi. A 19 hüvelykes MultiSync LCD1970GX és a 17 hüvelykes MultiSync LCD1770GX képminőségét az élénk színekért és a kontrasztos megjelenítésért felelős OptiClear, illetve a képi paramétereket az éppen megjelenített tartalomhoz igazító DVM (Dynamic Visual Mode) technológia hivatott biztosítani.

A 17 hüvelykes kijelző 500:1 kontrasztaránnyal szolgál, betekintési szögei vízszintesen és függőlegesen is 160° (5:1 kontrasztaránynál); fogyasztása 47 watt. A nagyobb modell kontrasztaránya 700:1, betekintési szögei 155°, illetve 170° (v/h); energiaszükséglete 52 watt. Mindkét típus fényereje 400 cd/m2, natív felbontásuk 1280x1024 pixel. A gyártó a rekcióidőt egyaránt 8 ms-ban adja meg; sajnos egyelőre nem sikerült kiderítenünk, hogy kombinált (tr+tf) értékről van-e szó, vagy a ma már szokásosnak mondható adatolásról, amely a szürkeárnyalatok közötti váltás idejéről tanúskodik.

A monitorokat analóg és digitális jelbemenettel is ellátják, és négyportos USB-hub is található rajtuk. Bár hangszórók nem képezik az alapfelszerelés részét, a Soundbar nevű kiegészítővel könnyedén bővíthetők ezzel a funkcióval. A kezelést a hagyományos gombok mellett egy négy irányba mozdítható pöcök, a NaViKey segíti; a kényelmes használatot az elforgatható, dönthető és mintegy 11 cm-es tartományban állítható magasságú panel szolgálja. A kijelzők TCO'03 tanúsítvánnyal rendelkeznek; a gyártó három év garanciát vállal rájuk. Az LCD1970GX 599 eurós ajánlott kiskereskedelmi áron kerül forgalomba, a kisebbik modell áráról egyelőre nincs információnk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés