Nagylátó párost jelentett be a Venus Optics

Újabb rektilineáris optikákkal állt elő a kínai gyártó, melyek kategóriájukban a legnagyobb fényerőt kínálják.

Hirdetés

Úgy tűnik bejött a Venus Optics próbálkozása a 12 mm F2.8 Zero-D objektívvel, így tovább bővítik a sort, ezúttal felfelé. A Laowa 15 mm F2 FE Zero-D szintén rektilineáris, azaz nem halszem optika, és adott gyújtótávolságon a legnagyobb fényerőt kínálja. Emellett megkapta a Zero-D jelzőt is, mely a minimális, közel nulla torzításra utal, aminek köszönhetően a táj- és városképek esetén az egyenes vonalak azok is maradnak. A gyártó csak a tükör nélküli full frame Sony vázakhoz fogja kínálni és állítólag a tervezés során is nagy hangsúlyt fektettek a megfelelő összhangra. Más bajonettet nem is említett a közleményében.


(forrás: photorumors.com) [+]

Örülhetnek ugyanakkor a m4/3-ad rendszert használók, hiszen számukra is hasonló specifikációkkal kínálja újdonságát a Venus Optics, mely a legnagyobb látószögű nem halszem objektív. A Laowa 7,5 mm F2 MFT is rektilineáris kialakítású, és az ekvivalens 15 mm érték révén a látószögük is megegyezik "nagyobb testvérével". Lemaradt ugyanakkor a Zero-D megjelölés, cserébe viszont egy igen kompakt és könnyű lencserendszert kapunk.

Laowa 15 mm F2 FE Zero-D Laowa 7,5 mm F2 MFT
Rekesztartomány: F2 - F22
Felépítés: n/a
Átlós látószög: 110°
Minimális fókusztávolság: 0,15 m 0,12 m
Lamellák száma: n/a
Szűrőméret: 72 mm 49 mm
Tömeg: 500 g 170 g
Méretek: 82 x Ø66 mm 55 x Ø50 mm

Mindkét objektív manuális fókusszal rendelkezik, illetve kapunk rekeszgyűrűt és mélységélesség skálát is. A gyártó közleménye szerint a megjelenés 2017 elején várható, de a prototípusok már a napokon belül kezdődő Photokina alkalmával is megtekinthetőek lesznek, azonban az árazás egyelőre ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés