Összeállt az előlapi USB Type-C portért az MSI és a Phanteks

Az MSI az új Gaming M7 alaplapokhoz adja hozzá a szükséges belső csatlakozót.

Az USB Type-C már bevette a notebookokat, illetve az alaplapokon is megjelent, de a teljes elterjedés része az is, hogy felkerüljön a házakra is. Ezt ma csak úgy lehet megtenni, ha az adott házgyártó egy megfelelő alaplap hátsó USB Type-C portjára csatlakozó hosszabbítót használ, mivel belsőleg nem létezik olyan aljzat, ami lehetővé tenné az interfész direkt kivezetését a házak elejére vagy tetejére.

Phanteks USB Type-C az előlapon
Phanteks USB Type-C az előlapon

Az MSI és a Phanteks a probléma megoldása érdekében összeálltak és bejelentették, hogy bizonyos termékeiket egymáshoz tervezik. Az efféle partneri viszony nem ritka a ház- és alaplapgyártók között, főleg amikor egy új portot kell terjeszteni. Az MSI oldaláról az új Gaming M7 alaplapokon lesz egy olyan belső port, amelyhez a Phanteks Enthoo Elite ház I/O panelje csatlakoztatható. Utóbbi része lesz egy USB 3.1-es Type-C aljzat, méghozzá az előlapon.

MSI belső USB Type-C az alaplapon
MSI belső USB Type-C az alaplapon

Az MSI és a Phanteks akciója valószínűleg egyedi lesz, de sikeres lehet, mivel szabványos formában kicsi az esélye, hogy 2017-ben szabványos belső porton keresztül kivezethető lesz az USB 3.1 Type-C. Hosszabb távon viszont nyilván ez is meg lesz oldva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés