Hirdetés

MSI Personal Cinema GeForce FX 5200 bejelentés

Az MSI egy olyan kártyát jelentett be, melynek filozófiája az ATI AIW kártyákéval egyezik, ám nVidia alapokra épít.


Forrás: www.xbitlabs.com

Az MSI Personal Cinema GeForce FX 5200 (MS-8918) hamarosan a boltok polcaira kerülhet, s mint neve is mutatja, GeForce FX 5200 GPU-ra épül. Ezen kívül azonban megtalálható rajta egy TV tuner is, melyet rádiófrekvenciás távirányítóval vezérelhetünk (ez meglepően hasonlít az ATI megoldásához, ami nem is véletlen; mindkét cég az X10 cég távirányítóit címkézi át). Kapunk még egy különálló kis dobozt, melyen megtalálhatók az S-Video, kompozit Video In/Out, és Audio In/Out csatlakozók. A kártyán természetesen van egy D-Sub csatlakozó is, valamint a távirányító RF vevőjének USB csatlakozója. Az MSI szerint a kártya támogatja a PAL és az NTSC szabványú TV szabványokat egészen 1024x768-as felbontásig.

Egyelőre nem tudni, hogy a grafikus kártya magja 64, vagy 128 bites busszal kapcsolódik a memóriához, így a pontos 3D-s teljesítményt sem lehet megállapítani. Az biztos, hogy ezzel a vezérlővel nézhetünk TV-t, melyet távirányítóval vezérelhetünk, felvehetjük az adást (természetesen más videoforrásdból is rögzíthetünk), illetve kiküldhetjük a kártya jelét a kimenetre. Ezen kívül megnézhetjük a GeForce FX technológiai demókat (már megérte...), s játszhatunk DirectX 9.0 támogatású játékokkal is, bár ez utóbbira hosszú távon nem a legjobb választás a Personal Cinema FX 5200, hiszen az 5200-es chip az FX széria leggyengébb tagja, így nem brillírozik többszáz FPS-sel a legújabb játékokban... nem is erre szánták.

A kártya szoftverkörítése figyelemre méltó, az nVidia elég sok programot mellékel, az NVDVD CD-n megtalálható többek között az InterVideo WinDVR, Ulead DVD MovieFactory, Ulead VideoStudio, valamint WDM felvevődriver a Detonator csomag kiegészítéseképpen. Ezt a sort az MSI tovább bővíti.

A kártya ára régiónként változhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés