Hirdetés

Japánban feltűnt egy Brazos 2.0-s MSI netbook

A gyártók lassan frissítik az aktuális netbookokat az AMD felújított Brazos platformjára. Az MSI ezen belül is az érkező csúcsmodellt vette elő, mely az E2-1800-as jelzést viseli. Az új steppingre épülő lapka sokban hasonlít majd az aktuális E-450-re, ám a két darab processzormag már 1,7 GHz-en üzemel majd, míg a Radeon HD 7340-as grafikus vezérlő magórajele előreláthatólag 523 MHz lesz – amit az IGP Turbo Core támogatása 680 MHz-re emelhet, amennyiben ez a 18 wattos fogyasztási kereten belül lehetséges.

Az MSI az új APU-ra egy Wind U270-as netbookot épít, mely 11,6 hüvelykes kijelzőt alkalmaz. A megjelenítő natív felbontása 1366x768 pixel, ami manapság már alapkövetelménynek számít. A mobil gépezet belsejében a Brazos 2.0-s platform alapjait biztosító A68M jelzésű vezérlőhíd dolgozik, mely képes vezérelni a beépített ventilátor fordulatszámát, illetve lekapcsolni a légkavarót, ugyanis minimális terhelésnél a masina akár passzív hűtés mellett is üzemképes. A termék DDR3 szabványú rendszermemóriát kezel, és lehetőség lesz az 1333 MHz-es modulok alkalmazására. Az MSI alapfelszereltség mellett 2 GB-os rendszermemóriáról gondoskodik, az adattárolást pedig egy 320 GB-os merevlemez oldhatja meg. A masina kommunikációs lehetőségeit a gigabites Ethernet, a Bluetooth 2.1 és a IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi biztosítja.

Az 1,39 kg-os netbookon található egy 1,3 megapixeles webkamera, valamint egy 6 az 1-ben kártyaolvasó, továbbá az 3.0-s USB port sem maradt le. Természetesen az extra kijelzők csatlakoztatására is lehetőség van. Az akkumulátor méretéről nincs adat, de az AMD a Brazos 2.0-s esetében, minimum 8 órás üzemidőt igényel átlagos terhelés mellett, amit a gyártóknak be kell tartani. AMD visionös gépről lévén szó a rendszer támogatja a DirectX 11-es, a DirectCompute 5.0-s, az OpenCL 1.1-es, az OpenGL 4.2-es és az OpenGL ES 2.0-s API-t. Emellett az APU UVD 3.0-s motorja kezeli az AVC/H.264, a VC-1, a DivX/Xvid, valamint az MPEG-2/4 videókat, továbbá támogatja a Flash animációk gyorsítását a stage video, illetve a stage 3D szolgáltatás használatával, és a különböző webes felületek gyorsítása sem jelent akadályt.

Az előtelepített 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkező MSI Wind U270-412 japánban már rendelhető. A termék árcédulája az Egyesült Államok valutájára átszámolva 587 dollár. A forgalmazás valószínűleg júniusban kezdődik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés