Hirdetés

Minden földi jóval ellátták az MSI legújabb kvantumpontos gaming kijelzőit

A 68,5 cm-es képátlójú, full extrás konstrukciókban számos MI algoritmus vezérelte funkció is terítékre kerül.

Az MSI két új, MPG Artymis szériás monitort mutatott be, amelyek a 273CQR-QD, illetve 273CQRX-QD típusjeleket kapták, és a képfrissítési rátájukat kivéve gyakorlatilag mindenben megegyeznek; az előbbi 165, az utóbbi pedig 240 Hz-et tud.

Hirdetés

[+]

A friss modellek 27 hüvelykes, 1000R íveltségű, kvantumpontos VA panelje 2560x1440 pixeles felbontással, 530 cd/m²-ben tetőző fénysűrűséggel, 3000:1 statikus kontrasztaránnyal, valamint 1 ezredmásodperces MPRT válaszidővel dolgozik, és közeli barátságot ápol az AMD FreeSync Premium Pro technológiával. A VESA DisplayHDR 400-as plecsnit viselő páros FRC segítségével ugyan, de 1,07 milliárd szín megjelenítését ígéri 128 százalékos sRGB, 95 százalékos DCI-P3 és 93 százalékos Adobe RGB színtérlefedettséggel, Delta E≤2 gyári kalibráció kíséretében.


[+]

A kijelzők fedélzeti csatlakozói közt egy 1.2a verziószámú DisplayPortot, két HDMI 2.0b bemenetet, egy DisplayPort alt módos, 15 watt továbbítására képes USB Type-C konnektort, két USB 2.0 aljzatot és egy 3,5 mm-es jacket vehetünk lajstromba. Az első bekezdésben említett azonosság kapcsán akad még egy kis differencia; testvérével ellentétben a CQRX variáns rendelkezik PiP és PbP funkciókkal.


[+]

A felszereltségre nem nagyon lehet panaszunk, ugyanis az emelhető/süllyeszthető, dönthető és forgatható talpat 100 x 100 mm-es VESA rögzítőpont, beépített fejhallgató tartó és mouse bungee, MI zajszűrést alkalmazó integrált mikrofon, környezeti fényviszonyokat érzékelő szenzor, hátoldali Mystic Light Sync hangulatvilágítás, valamint KVM switch egészíti ki.

Egy széljegyzetet megér, hogy az egyelőre kérdéses vételárú perifériák firmware-je az I/O részlegen megülő USB porto(ko)n keresztül közvetlenül frissíthető, és HDMI CEC támogatással felvértezett (120 Hz-es) konzol mód ugyancsak van, azaz PlayStation vagy Nintendo Switch kontrollerekkel is felébreszthető az alvó állapotban lévő képernyő.

A készülékek OSD menüjében nem csupán fizikai gombokkal matathatunk, hanem a már ismert Gaming OSD App 2.0 letöltésével a billentyűzet-egér duett szintén zöld utat kapott. Jópofa apróság, hogy a középre kivetíthető célkereszt automatikusan kontrasztosra váltja a színét attól függően, hogy milyen szín van körülötte a képen, és gyorsbillentyűkkel inicializálható, többszintű zoommal is megbolondították a receptet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés