2017. november 24., péntek

Útvonal

Hírek » Alaplap rovat

Lassan szállingóznak a béta BIOS-ok a Skylake CPU hibájára

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Publikus formában az MSI már reagált a problémára, de csak két alaplap erejéig.

Az előző héten írtunk arról, hogy a Skylake kódnevű processzorokban egy komolyabb hiba található, amelyet az Intel hivatalosan is elismert és arról is biztosítottak mindenkit, hogy érkezik a javítás egy új mikrokód formájában.

Ez a mikrokód már eljutott az alaplapgyártókhoz is, és az MSI bejelentette, hogy Z170A Xpower Gaming Titanium és a Z170A Gaming M7 nevű alaplapokra elkészült egy béta, vagyis nem végleges BIOS, amellyel stabil marad a Skylake erős terhelés mellett is. Bár az Intel a probléma alapját továbbra sem részletezte, az alaplapgyártóktól származó információink szerint az új mikrokód megkerüli azt a hardverhibát, ami a gondot okozza, így tulajdonképpen nem áll fent a lefagyás esélye. Arról egyelőre nincs hivatalos adat, hogy a változás hogyan hat a teljesítményre, de úgy tudjuk, hogy az első mérések alapján nincs érezhető visszalépés a tempó tekintetében.

Az MSI az alábbi OneDrive oldalra feltöltött béta BIOS-okat azoknak a felhasználóknak ajánlja, akik a hiba miatt nem tudnak normálisan dolgozni a Skylake processzorokkal. Mindenki más inkább várja meg a végleges verziókat, amelyek a gyártó szerint a hiba kritikus besorolása miatt viszonylag hamar megérkeznek majd.

A fentiek mellett az alaplapgyártók nem zárkóznak el az elől, hogy ha publikus formában nem is, de a háttérben biztosítsanak olyan nem hivatalos BIOS-okat, amelyekkel a fentebb linkelt hírben részletezett hiba megszűnik. Ezért ha bárkit érint a gond, akkor a probléma jelenthető az adott alaplaphoz tartozó a hivatalos hibabejelentő oldalon, és a cégek megpróbálnak idő előtt hozzáférést kínálni egy új mikrokóddal rendelkező béta BIOS-hoz.

H​ir​deté​s

Gyártók, szolgáltatók

Hird​etés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.