"Ergonomikus" wireless egérrel bővült az MSI portfóliója

A tajvani vállalatnak azért még van hová felzárkóznia, viszont 75 gramm alatt maradt, és egy dokkolót is ad az üdvöskéjéhez.

Hirdetés

Az MSI piacra dobta a Clutch GM31 névre keresztelt wireless egerét, ami a kifejezetten jobbkezes eszközre pályázókat vette a célkeresztjébe.


[+]

A 120 mm hosszú, 59-64 mm széles és 37 mm magas, 5+1 gombos apparátus belsejében egy 300 ips-os/35 g-s PixArt PAW 3311-es érzékelő dolgozik, amiről eddig nem igazán hallottunk, bár a nómenklatúrát vagy a specifikációkat figyelembe véve nem tűnik a drága kurrens, topközeli megoldásnak. Akárhogy is legyen, maximális felbontásnak 12 000 cpi-it adnak meg, ami a jó öreg, még mindig bőven adekvát PMW 3360-ra emlékeztet minket, és ha annak a szintjét hozza a jószág, akkor egy rossz szavunk nem lehet.


[+]

A főklikkek alá Omron (60M) kapcsolókat költöztettek, a görgő gumis bevonatot kapott, a tenyértámaszról egy RGB fényekkel pislákoló, sárkányos logó néz velünk farkasszemet, miközben kétoldalt gyémántmintás gumírozás segíti az emelgetést. A tömeg 73 gramm, ami bár nem nevezhető nehéznek, de manapság már számít valami nagy fegyverténynek, még akkor sem, ha egy lukacsok nélküli, vezetékmentes rágcsálóról beszélünk.


[+]

A 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolatot, illetve 1000 Hz-es polling rate-et használó modell beépített akkumulátora mintegy 110 órás üzemidőt ígér, és a mellékelt dokkolóval 10 perc alatt akár 7 órára elegendő kakaót is bele tudunk "tankolni" az újdonságba. A hason egy kétállású power reteszkapcsoló és egy cpi-váltó szolgál társasággal a cpi-deviációt csökkentő szenzorgyűrűvel kiegészített (virgin grade) PTFE tappancsoknak, a konstrukció orrában pedig egy kis rekeszt alakítottak ki a dongle számára.


[+]

A termékhez jár egy "FriXionFree" nevezetű, 2 méteres Type-C—Type-A kábel, amivel a madzagos üzemmódot léptethetjük életbe, bár képekről nem látszik őkelme a paracordok krémjének. A szoftver szerepét a gyártó centralizált platformjaként funkcionáló MSI Center tölti be.


[+]

Az árcédulán 70 eurós összeg szerepel, amiért már Pulsar Xlite V2-t/V2 Minit is kap az ember (az meg nagyon nem egy liga), szóval ha esetleg érdekeltek vagyunk a kurzorkergetőben, érdemes lehet majd megvárnunk egy komolyabb leakciózást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés