Most épp 100 TB-os a legnagyobb érkező SSD

A Nimbus Data által bejelentett ExaDrive DC100 nyáron érkezik, és nem az asztali gépekbe szánják.

A Samsung PM1643 babérjaira tör a Nimbus Data frissen bejelentett ExaDrive DC100 nevű SSD-je, a koreaiak tárolójának 30 TB-os kapacitása ugyanis eltörpül az újdonság 100 TB-os mérete mellett.


[+]

A természetesen nem asztali, hanem vállalati környezetbe szánt meghajtó nyáron érkezik, és ugyan árat még nem tettek közzé, de biztos, hogy nem is ez lesz kiválasztásánál a szempont, hanem az üzemeltetési költségek: a gyártó állítása szerint a DC100 a PM1643-hoz viszonyítva terabájtonként 85 százalékkal alacsonyabb fogyasztást kínál majd, az öt évre számított TCO pedig 42 százalékkal lehet majd kevesebb az elterjedt vállalati SSD-knél. A kis méretbe zsúfolt óriási kapacitás a nagy sebességű IoT és peremközeli (edge computing) megoldásokhoz is jó választássá teheti a Nimbus termékét, de ahol a kapacitás a lényeg, ott is megállja majd a helyét az újdonság, szimplán csak azzal, hogy egy rackbe 100 PB-nyi tárhelyet lehet bezsúfolni a segítségével, méghozzá 0,1 W/TB-os fogyasztás mellett. A rendszer az áramszünetek ellen is véd, mivel kondenzátorok biztosítanak átmeneti energiát a pufferek kiírásához.

Ami a sebességet illeti, a specifikációkban 100 000 IOPS és 500 MB/s teljesítmény szerepel, az MTBF 2,5 millió óra, a terhelhetőségre pedig szám helyett inkább időt adtak meg: öt évnyi folyamatos használatot garantálnak a 3,5"-es, SATA és SAS interfésszel érkező SSD-hez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés