Hirdetés

Kétszáz watt fölé kínál passzív hűtést a MonsterLabo háza

A belga márka terméke azt ígéri, hogy a Core i7-8700K-t és a GeForce GTX 1080-at együtt tart majd hidegen.

A Computexen demózott, majd sokáig ködbe vesző termékek közé tartozik a belga MonsterLabo The First nevű gépháza, amely egy keskeny, de magas, alapvetően Mini-ITX konfigurációk számára tervezett megoldás, 205 x 215 x 430 mm-es méretekkel, acélvázzal, alumínium burkolattal és 7 kg-os tömeggel. A The First, azon kívül, hogy egyedi kinézete van, készítői állítása szerint még arra is képes, hogy egy Core i7-8700K-et és egy GeForce GTX 1080-at tartalmazó rendszert – normál körülmények között – teljesen passzív módon is megfelelő hőmérsékleten tartson. Ez a két alkatrész együtt 275 watt TDP-vel rendelkezik, ami rögtön érthetővé teszi a ház felső részén trónoló gigantikus bordaszörnyet, amely önmagában 2,7 kg-mal veszi ki a részét a teljes testsúlyból. A függőleges elrendezés a természetes konvekciót hivatott segíteni.


[+]

Ha valakinek felkeltette az érdeklődését a ház, akkor az ígéretek szerint az első, kizárólag feketében készülő B.1 változata december 15-én válik elérhetővé, míg a második, 300 darabos B.2 kontingens a következő év elejére készül el – itt már fehérben is megvásárolhatjuk a 429 eurós csomagot. Rendelés előtt érdemes egy pillantást vetni a kompatibilitási listára, a The Firstbe ugyanis nem szerelhető be bármi. Amennyiben a 275 wattos keretbe nem férnénk bele, a ház opcionálisan egy 12/14 cm-es ventilátorral is bővíthető.

Aki úgy dönt, hogy megrendeli a The First házat, készüljön fel a legózásra, a specifikációk szerint a szerkezetben száznál is több csavar található, az RGB LED-ek kedvelőit ugyanakkor lebeszélnénk erről, a cég ugyanis ezek beszerelhetőségére nemes egyszerűséggel „nincs az az isten” szöveggel válaszol.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés