Mobiltelefonok ATI 3D-gyorsítóval

Hirdetés

Az ATI bejelentette, hogy Imageon 2300 nevű, mobiltelefonokba szánt médiaprocesszora elsőként az LG SV360 jelzésű készülékében nyer alkalmazást, melyet először a cannes-i 3GSM World Congress 2005 rendezvényen mutattak be a publikumnak.


LG SV360

A tavaly bejelentett Imageon 2300 kétdimenziós grafikai szolgáltatásai között megtalálható a kijelző tartalmának elforgatását, nagyítását-kicsinyítését biztosító funkció és az áttetsző objektumok támogatása. A chip hardveresen támogatja MPEG-4 formátumú videók lejátszását, JPEG kodekje pedig legfeljebb 2 megapixel méretű képek kezelésére alkalmas, tömörítési sebessége VGA felbontásnál is eléri a 30 kockát másodpercenként. A vezérlőre közvetlenül csatlakoztatható digitális kamera, és SecureDigital porttal is rendelkezik.

A 3D-gyorsító kompatibilis az OpenGL ES 1.0 alkalmazásprogramozási interfésszel, geometriai teljesítményét tekintve pedig akár 1 millió poligon helyzetét tudja egy másodperc alatt kiszámítani. Frame bufferként beépített memória áll rendelkezésre, ám a chip opcionálisan 2 MB külső puffert is igénybe vehet. A lapka fogyasztása tipikusan 20 mW körül alakul, ám készenléti üzemmódban ez kevesebb mint 10 μW.

A támogatott operációs rendszerek listáján a Microsoft Pocket PC, Pocket PC Phone Edition, SmartPhone, CE, illetve a Symbian és a Nucleus rendszereket találjuk, de más, gyártóspecifikus termékek kiszolgálása is megoldható. Az Imageon 2300 az NVIDIA GoForce 3D 4800 chipjével lép ringbe a mobiltelefonok meghódításáért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi
  • LG

Előzmények

Hirdetés