Mobil számítógépek eltérő külsővel és mérettel

Hirdetés

A különböző mobil számítógépek nemcsak felszereltségükben, hanem külsejükben is nagyon elütnek egymástól. Gyártója válogatja, hogy a termékkínálatba beleférnek-e a lazább, fiatalosabb kinézetű modellek (egyre inkább igen), vagy inkább a hagyományosabb forma a nyerő.

A német Wortmann AG az utóbbi utat választotta, a Terra Mobile 1745 névre keresztelt notebook egyszerű, fekete műanyagburkolatot kapott, amit semmilyen felesleges látványelem nem díszít. A gépnek meglehetősen nagy, 17 colos kijelzője van, ami ma már ritkának számító, 1440x900 képpontos felbontással rendelkezik. A belső is furcsa a mai trendek ismeretében, ugyanis a laptopban egy 1,6 GHz-es AMD Athlon 64 TF-20 processzor dolgozik, a grafikáról pedig egy Radeon X1200 gondoskodik.

Wortmann Terra Mobile 1745
Wortmann Terra Mobile 1745

A merevlemez 250 GB-os, míg a memória 2 GB, és a notebookot felszerelték kártyaolvasóval, valamint webkamerával is. A 2,9 kg-os masina a hálózatokhoz 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi adaptere segítségével tud kapcsolódni. Látható, hogy a Terra Mobile 1745 kialakításánál nem a különleges anyagok és erős hardverek szerepeltek a fontossági lista élén, így viszonylag olcsón hozzá lehet jutni, a FreeDOS-szal felszerelt Wortmann gépért 499 eurót kell kifizetni.

Teljesen más közönséget célzott meg a Bandai Namco. A Rilakkuma (jelentése nagyjából: laza maci) első verziójáról mi is beszámoltunk, és sikeres lehetett, hiszen júniusban piacra kerül az új modell. A tabletté alakítható netbook a külsejével emelkedik ki a hasonló készülékek tömegéből. A külsőre is medvés gépet elsősorban gyerekeknek és fiataloknak ajánlják, és biztosra vehető, hogy a „kawai” cuccokra olyannyira érzékeny Japánban jól fog fogyni.

Bandai Namco Rilakkuma (forrás: Akihabara News)
Bandai Namco Rilakkuma (forrás: Akihabara News)

Belsőre egy teljesen átlagos miniről van szó: 8,9 colos, 1280x768 pixeles érintőképernyővel rendelkezik. Processzorként az Intel Atom Z520 szolgál benne 1 GB RAM társaságában. Érdekes, hogy meglehetősen apró mérete ellenére is szereltek bele DVD-írót, így az adatokat ezzel is archiválhatjuk, ha nem lenne elegendő a beépített merevlemez. Felszerelték webkamerával, Wi-Fi és Bluetooth modullal, illetve tévétunerrel is. A kis macis érdekesség körülbelül 90 000 jenbe fog kerülni, ami magyar pénzben majdnem 200 000 forintot jelent.

Bandai Namco Rilakkuma (forrás: Akihabara News)
Bandai Namco Rilakkuma (forrás: Akihabara News)

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés