A mobil piacot is célba veszi az XDR memória

Hirdetés

A bírósági ügyeiről elhíresült Rambus végre aktivizálta a mérnökeit is, és előrukkolt az XDR memória mobil változatával, melyet az érdeklődők az alacsony fogyasztású eszközökbe licencelhetnek. Az IP, vagyis a szellemi tulajdon tartalmazza a szükséges memóriavezérlőt, amihez a későbbiekben megjelenő Mobile XDR lapkák használhatók fel. A technológia lehetővé teszi a 17 GB/s-os adatátviteli sebességet is.

A mobil piachoz természetesen elengedhetetlen az alacsony fogyasztás, így a Rambus ezen a fronton is számos újdonságot vezet be. A Very Low-Swing Differential Signaling (VLSD) technológia 200 mV-os jeldifferenciát használ, ami a tizede a hagyományos értéknek, így az I/O feladatok rendkívül alacsony energiaigény mellett végezhetők el. A funkciók között található még az Advanced Power State Management (APSM), ami nagyon gyorsan tud a memória energiatakarékos és aktív üzemmódjai között váltogatni.

A Mobile XDR memóriaarchitektúrát már licencelhetik az érdeklődők. Egyelőre nincs információ arról, hogy mely cégek vették fel a kapcsolatot a Rambusszal, de biztosra vehető, hogy még a következő évben sem jelenik meg olyan SoC lapka, ami a fentebb vázolt IP-t alkalmazza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés