Mobil memóriák nagy kapacitással

Hirdetés

A mobil piacra szánt termékek miniatürizálása sosem áll le, ám ami még ennél is gyorsabban fejlődik, az a memóriák tárkapacitásának növelése. Az Elpida és a Lexar ezen a fronton újított. Az előbbi vállalat a világ legkisebb 2 gigabites DDR lapkájával állt elő, mely 40 nm-es gyártástechnológiával készül, a kiterjedése pedig nem több 50 mm²-nél.

Az okostelefonok piacára szánt versenyző 1,2 és 1,8 V-os feszültségen üzemelhet, az effektív órajele pedig elérheti 400 MHz-et. A memórialapka 60 és 90 tűs, illetve PoP (Package on Package) kiépítésben érhető el FBGA tokozás mellett. Az Elpida már szállítja a termék mintáit, ám a tömeggyártásra júliusig várni kell.

A Lexar egy Crucial márkajelzéssel érkező SO-DIMM memóriamodult mutatott be, mely DDR3 lapkákat alkalmaz, és 4 GB-os kapacitással rendelkezik. Az 1333 MHz-es effektív órajelen ketyegő termék 1,5 V-os feszültségen üzemel, az időzítése pedig CL 9-9-9-24.

Lexar 4 GB-os DDR3 SO-DIMM
Lexar 4 GB-os DDR3 SO-DIMM

Az alacsony fogyasztású, notebookokba szánt modul már kapható a gyártó partnereinél, az ajánlott fogyasztói ára 250 dollár.

Előzmények

Hirdetés