Mobii netbook Ionnal

Hirdetés

Újabb NVIDIA Ionnal felvértezett netbookot köszönthetünk a piacon, ezúttal a Point of View tálalásában. Az elsősorban videokártyákkal foglalkozó cég idén lépett be először az apró mobil számítógépek piacára, és a többi gyártóval együtt az Intel Atom processzorára, valamint a 945GSE chipsetre építkezett. A Mobii termékcsalád legújabb tagjai viszont szakítanak az unalomig ismert konfigurációval, és a szerény képességű integrált grafikával rendelkező chipsetet a jóval komolyabb NVIDIA Ion váltotta fel.

Point of View Mobii ION 230
Point of View Mobii ION 230 [+]

A Mobii ION 230 az Intel Atom 230-as processzorra épült, amihez alapkiépítésben 1 GB-nyi DDR2-es memória tartozik. Ez később – ha szükséges – könnyen bővíthető, csakúgy, mint a 160 GB-os merevlemez. Kijelzője 10,2 hüvelykes és LED-es háttérvilágítást kapott, de sajnos natív felbontása megrekedt 1024x600 pixelnél. A chipsetbe integrált vezérlőnek köszönhetően képes az akár 1080p felbontású videofájlok lejátszására is, és szerencsére egy HDMI csatlakozót is találni rajta, így azokat egy külső megjelenítőn lehet megtekinteni.

Point of View Mobii ION 230
[+]

A további felszereltségbe kártyaolvasó, 802.11 b/g szabványú Wi-Fi és opcionális Bluetooth vezérlő, valamint 1,3 megapixeles webkamera tartozik, de találni audio ki- és bemenetet, Gigabit Ethernetet és két USB 2.0 portot is. A Mobii ION 230-as hatcellás, 4400 mAh kapacitású akkumulátorral érkezik, aminek segítségével akár 4 órán keresztül is képes folyamatosan üzemelni. A színválaszték fekete, piros és sárga változatokból áll, az operációs rendszer pedig Linux lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés