Mindent feltölt a MOS Reach Go, a világ első USB-C powerbankje

Hirdetés

Októberben 99 dolláros árcédulával érkezik a 15 000 mAh-s MOS Reach Go powerbank, más néven akkupakk. A pótakkumulátorok ma már alapvető kiegészítőnek számítanak a legtöbb okostelefon és tablet tulajdonos kelléktárában, pláne az utazások során, így érthető, hogy a MOS egy olyan terméket kíván piacra dobni, amivel nem csak hogy több ultramobil eszköz tölthető egyszerre, de működik USB 3.0-s elosztóként, valamint USB-C (vagy ha úgy tetszik USB Type-C) portja révén a jövő eszközeit egyaránt képes lesz kiszolgálni. Sőt az új portnak már ma is van létjogosultsága, hiszen az új Macbook is ezt használja töltésre.


[+]

Természetesen a Reach Go új generációs USB portja kompatibilis a Power Delivery 2.0-s szabvánnyal, amiről az Etron IC-je gondoskodik (valószínűleg az EJ989), így képes az említett Macbook töltéséhez szükséges teljesítményt szolgáltatni, mellette pedig két másik eszközt tölteni a hagyományos USB (Type-A) portokon keresztül. Az akkupakk feltöltése sem telik majd órákba vagy napokba, a teljes kapacitás elérésére ugyanis mindössze 4 órára van szüksége.


[+]

A pontos méretekről és a tömegről egyelőre nincs információ, de az már most látszik, hogy a külalakkal és a dizájnnal nem lesz gond, és véleményünk szerint a töltöttség szintjét reprezentáló visszajelzőt is egészen pofásan sikerült megoldaniuk.

Előzmények

Hirdetés