MIMO-s hálózati eszközök a TRENDnet kínálatában

A TRENDnet is piacra dobta a rádiójelek párhuzamos közvetítésén alapuló MIMO technológiát alkalmazó, ezáltal nagyobb átviteli sebességet és lefedettséget biztosító vezeték nélküli hálózati eszközeit. Az új termékcsalád tagja a TEW-611BRP jelű router, a TEW-610APB access point, a TEW-603PI PCI csatolóval ellátott kliensadapter, valamint a TEW-601PC jelű PC Card adapter.

Hirdetés

Ezek a készülékek kompatibilisek a 802.11b/g szabvány szerint kommunikáló eszközökkel, ám egymás között 108 Mbps sebességet is képesek elérni, miközben hatósugaruk bizonyos körülmények között a 802.11b nyolcszorosára növekedhet, bár természetesen ez nagyban függ a környezeti adottságoktól. Az új MIMO eszközök támogatják a WEP, WPA és WPA2 titkosítást.

A DSL- vagy kábelmodemre kapcsolható router részét képezik a megszokott funkciók, köztük a NAT, az SPI tűzfal, a DoS-védelem, az UPnP-eszközök támogatása, a DHCP kliens és szerver, a VPN pass-through, illetve egy többszintű szűrő. WAN portja mellett négy 10/100 megabites Ethernet LAN-porttal szolgál. Az access point egy 10/100 megabites Ethernet interfésszel rendelkezik, és használható hozzáférési pontként, illetve WDS bridge-ként is.

Az előbbi eszközök webes felületen konfigurálhatók, az adapterekhez a gyártó windowsos drivert és kezelőprogramot mellékel. A router, az access point, a PCI és a PC Card adapter ajánlott ára rendre 125, 125, 79, illetve 69 euró, a TRENDnet három év garanciát vállal termékeire.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés