Lefogyasztotta az Xbox One-t a Microsoft

Az új Xbox One S 40%-kal kisebb lett az elődjénél, továbbá három tárhelykonfigurációban is elérhető.

A Microsoft az idei E3-on a várakozásoknak megfelelően bemutatta a kisebb Xbox One-t, amely az Xbox One S nevet viseli, utalva a Slim dizájnra. A legszembetűnőbb változás a fogyókúra, ugyanis az új modell 40%-kal kisebb az elődnél, illetve ennél a konzolnál a Microsoft áttért a fehér színezésre.

Az eredeti Xbox One-hoz képest az Xbox One S teljesítménye nem változott, de ez sejthető volt, hiszen konzolról van szó. Ugyanakkor kapott néhány új funkciót, mint a 4K-s felbontás kezelése a videólejátszásnál, illetve a HDR támogatása. Ehhez valószínűleg a Microsoft új kimenetet is bevetett, de arról még nincs adat, hogy ez HDMI 2.0 vagy DisplayPort 1.4 lesz, esetleg mindkettő. Az előbbiek miatt valószínű, hogy egy új revíziójú SoC APU dolgozik benne, amiben az AMD elvégezte a Microsoft által igényelt módosításokat.

A méretcsökkentés ellenére az új konzol már integrálva tartalmazza a tápegységet is, továbbá a Microsoft lehetővé teszi a szabad tárhelyválasztást. Ez azt jelenti, hogy az alap 500 GB-os modell mellé érkezik egy 1 TB-os és egy 2 TB-os is. Az új Xboxhoz új gamepad is dukál, ami színben hozzá illik, de ennél fontosabb, hogy a borítása enyhén érdessé vált, így kevésbé fog csúszni a kézben. Mindemellett ezzel a játékvezérlővel már nem szükséges a korábbi USB-s dokkoló a PC-khez, ugyanis direkten Bluetooth kapcsolaton is megvalósítható a kommunikáció. Az Xbox One konzolhoz persze megmarad az eredeti, Wi-Fi interfészen keresztüli kapcsolat, amire kompatibilitási okokból van szükség.

Az árak tekintetében a Microsoft az 500 GB-os Xbox One S konzolt 299, az 1 TB-os 349, míg a 2 TB-os 399 dollárért fogja árulni. Utóbbi egy speciális verzió, vagyis nem minden piacon lesz elérhető, illetve a szállítása is csak a nyár végén kezdődik meg.

Az új gamepad 60 dollárért lesz elérhető külön, de persze a konzol mellé lesz minimum egy csomagolva. A fentiek emellett további adalék, hogy opcionálisan 20 dollárért vásárolható egy állvány (Xbox One Vertical Stand) is, amivel az Xbox One S állítva használható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés