Hirdetés

A Microsoft viszi be az utolsó ütést a Flash Playernek

A KB4577586-os frissítés teljesen eltávolítja az Adobe szoftverét a gépekről.

Hirdetés

Az Adobe fél éve jelentette be, hogy végleg kivégzik a Flash Playert, ami január 12-én meg is történt. Ezzel a dátummal párhuzamosan a cég arra kérte a felhasználókat, hogy töröljék le magát a programot a számítógépükről, hiszen használni már úgy sem tudják, így a telepített kód csak biztonsági kockázatot jelent.

A folyamat gördülékenyebbé tétele érdekében a Microsoft lassan eljuttatja a gépekre a KB4577586-os frissítést, ami a Windows Update szolgáltatáson keresztül települ fel. Opcionálisan persze manuálisan is letölthető a Microsoft Update katalógusából, de utóbbi esetében figyelni kell, hogy a megfelelő verziót szerezzük be. A csomag egyedüli célja, hogy teljesen eltávolítsa az adott Windows operációs rendszerre telepített Flash Playert, és emiatt az elvégzett változások visszavonhatatlanok.

A Microsoft ezzel a lépéssel lényegében kényszerűen leszedi az amúgy sem működő Flash Playert a gépekről, ha a felhasználó ezt még nem tette meg, így verve be az utolsó szöget is a rendszer koporsójába.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés