Hirdetés

A Microsoft moduláris PC-dizájnt szabadalmazott

A Microsoft folyamatosan kutatja azokat a lehetőségeket, amelyektől újra erőre kaphat a PC-piac. Ezúttal az asztali kategória kapcsán került elő egy érdekes szabadalom, amelyet a vállalat az előző év közepén jegyzett be, és most kerülhetett nyilvánosságra.

Hirdetés

A leírás alapján a redmondi óriáscég olyan moduláris dizájnt álmodott meg, amely három fő komponensre oszlik. A koncepció szerint lenne egy computing modul, amely tartalmazná a processzort és a memóriát, és ehhez kapcsolódna a kiegészítőket kínáló, illetve a kijelzőt kezelő modul. A cél nyilván az lenne, hogy ezeket egyenként is lehessen cserélni, így különállóan lehetne bővíteni a PC egyes részeit. A fő szempont itt az egyszerűségen van, mivel a különböző PC-s szabványos a bővíthetőségre ma is lehetőséget adnak, de nem olyan formában, hogy csak külső dobozokat pakolgasson a felhasználó. Az új koncepció márpedig ezt az egyszerűséget szeretné elérni.

A Microsoft egyébként korábban támogatott már hasonló asztali piacra készülő koncepciókat, elég csak megemlíteni a Razer Christine projektjére, de abból végül nem lett semmi. Utóbbi esetben nem az ötlettel volt a baj, hanem azzal, hogy az OEM-ek túl kockázatosnak találták a bevezetését. A Microsoft esetében ez ugyanúgy felmerülhet, de a vállalat a saját piaca érdekében képes arra, amire a Razer nem, mégpedig átvállalni az anyagi kockázatok egy jelentős részét. Ez így az OEM-eknek is csábítóbban hangzik, mert ha bukik is a rendszer, akkor is főleg a Microsoft pénze áll majd benne.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés