Érdekességet rejt az Xbox 20. évfordulóját ünneplő virtuális múzeum

A Microsoft egy Nintendo számára küldött levelet leplezett le, amely a japán cég felvásárlására irányult.

Hirdetés

Az Xbox mostanság ünnepli 20. évfordulóját, amit a Microsoft egy virtuális múzeummal próbál maradandó élménnyé tenni. Ezen belül a cég felvázolja a kudarcokat és a sikereket, de ami még ennél is érdekesebb, hogy feltűnik egy levél, amelyet még az 1999-es esztendő októberében címzett a cég a Nintendónak. Ezzel szerették volna kifejezni a felvásárlási szándékukat, mivel akkor még úgy képzelték el, hogy a konzolpiacra a legegyszerűbb belépő az egyik szereplő bekebelezése lenne.


[+]

A legenda szerint a Nintendo vezetősége halálra röhögte magát az ötleten, ami természetesen nem megerősített információ, de ha igaz, akkor el lehet képzelni, hogy mekkora móka és kacagás lehetett a vállalati megbeszélésen. Mindenesetre a japán cég elzárkózása vezetett ahhoz, hogy az Xbox projekt beindult, és maga a márkanév eljutott arra a szintre, amit ma képvisel.

A levél közepe sajnos nem nyilvános, talán olyan információt rejt, amit nem szeretne a cég nyilvánosságra hozni, de nagyjából két évtized távlatában talán nem is olyan lényeges. Elég érdekes lehet az iparág számára, hogy a Microsoft elismerte az akkori felvásárlási szándékot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés