Tévedésből került ki a Microsoft javítása a Bulldozerhez

Nemrég adtuk hírül, hogy a Microsoft kiadott egy javítást a Windows 7 és a Server 2008 R2 operációs rendszerek ütemezőjéhez, mellyel a leírás szerint nagyobb teljesítmény érhető el, az októberben bemutatott FX szériás processzorok esetében. Az egész jelenség nem újdonság, mivel az AMD már korábban felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy a Bulldozer architektúra annyira újszerű felépítést alkalmaz, hogy az aktuális operációs rendszerek képtelenek hatékonyan kezelni.

A megjelent frissítésről viszont készült pár gyorsteszt, melyből kiderült, hogy túl nagy előrelépést nem jelent, sőt esetenként lassult is a rendszer teljesítménye. Nem sokkal korábban a javítás el is tűnt a Microsoft frissítései közül, ami jelzi, hogy valami nem stimmel. A Bright Side Of News utánajárt a történteknek, és az AMD reagált is az eseményekre. A vállalat szóvivője elmondta, hogy két javítás készül az FX szériás processzorokhoz. A Microsoft csak az egyiket tette közzé, de abból nem lehet sokat profitálni. Az AMD a teljes frissítőcsomagot a következő év első negyedévében tenné elérhetővé, és a felhasználók kézzelfogható sebességnövekedést fognak majd tapasztalni a Windows 7 és a Server 2008 R2 operációs rendszereken.

Az AMD-t mi is felkerestük a fentebb részletezett helyzettel kapcsolatban, és a vállalat megerősítette a Bright Side Of News által közölt információkat. Az általunk megkérdezett szóvivő nem érti, hogy miért jelent meg ez a javítás most, és arra kéri az ügyben érintett felhasználókat, hogy töröljék a rendszerről. A tényleges javítócsomag elérhetőségét az AMD elsőként fogja tudatni a médiával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés