Hirdetés

Mi van egy haditudósító fotós táskájában?

Hirdetés

Vajon egy átlagfotósnak mi jutna eszébe, mit vigyen magával egy háborús övezetbe a munkájához? Bár csak nagyon kevesen kerülnek abba a „szerencsés” helyzetbe, hogy egy távoli régió harcmezejéről készítsenek fényképeket, mégis érdekes lehet bekukkantani egy ilyen fotoriporter táskájába. Umit Bektas, aki az amerikai katonákat kíséri Afganisztánban, alábbi eszközöket csomagolta:


(forrás: petapixel.com)

Bektas így nyilatkozott csomagjáról: „Két fényképezőgépre volt szükségem, de a biztonság kedvéért vittem egy harmadikat is. Mivel nem csak állóképeket akartam készíteni, ezért becsomagoltam a fényképezőgépek mellé egy hangfelvevőt és egy GoPro kamerát is. Nem maradhatott otthon a Bgan szatelites adóvevőm, ami az internetkapcsolatot biztosította, sem a Thuraya telefonom. Mikor a notebookomat betettem a pakkba, azon elmélkedtem, mi van, ha tönkremegy a gépem? Így hát jött velem a kilenc hüvelykes tartalékgép is. Az áramellátásra is gondolnom kellet, tehát az összes berendezés mellé raktam egy-egy tartalék akkut is (a fényképezőgépekhez kettőt csomagoltam). Mivel nem vihettem magammal nagy objektíveket, ezért telekonverterekkel oldottam meg a kérdést. Végül kábelek, memóriakártyák, tisztító eszközök és töltők kerültek még a csomagba. A teljes felszerelés megtöltötte a legnagyobb táskámat.”

Mivel a haditudósító csak akkor vehet részt egy-egy bevetésen, ha maga is visz testpáncélt és sisakot, ezért ezek is bekerültek az egyik hátizsákba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés