Memória és SSD lett a Team Group és az ASUS együttműködésének gyümölcse

A Team Group új, TUF dizájnjegyeket viselő eszközöket dob piacra.

Az ASUS által útjára indult, „military” stílusjegyeiről ismert TUF almárka logóját már régóta nem csak a tajvani gyártó termékein láthatjuk, ugyanis például a Scythe, a Cooler Master, a Thermalright és a Crucial palettáján is találunk TUF jelöléssel ellátott termékeket, sőt, cikkünk főszereplője, a Team Group is rendelkezik már ilyen termékekkel.

A gyártó TUF-os felhozatala most tovább bővül, méghozzá egy DDR5 szabványnak megfelelő memóriacsomaggal és egy PCI Express 4.0-s SSD-vel. Mindkét eszköz az első TUF logós komponens a maga kategóriájában (itt a DDR5-re és a PCI Express 4.0-ra gondolunk), az ASUS Aura Sync rendszerével kompatibilis RGB világítás viszont csak előbbin teszi tiszteletét.

Az M.2-2280 formátumú, 19 mm magas, alumínium hűtőbordával ellátott tárolóra már nem kerültek LED-ek, aminek bizonyára sokan örülni is fognak, annak viszont már nem, hogy a gyártó nem árulta el a meghajtóban lapuló komponensek gyártóját. Annyi biztos, hogy a Team Group T-Force Cardea Z440 TUF kizárólag 1 TB-os verzióban kerül majd piacra, amelynek írástűrése 1800 TBW, maximális szekvenciális olvasási és írási tempója pedig 5000, illetve 4400 MB/s.

A T-Force Delta TUF RGB DDR5 memóriamodul esetében szintén nem túl sok lehetőség közül válogathatunk, hiszen a termék – legalábbis kezdetben – kizárólag 2 x 16 GB-os kiszerelésben lesz elérhető. A modulok 5200 MHz-es effektív órajelen ketyegnek, időzítésük pedig CL40-40-40-76 lesz 1,25 voltos feszültség mellett. A tuning megszállottjai az XMP 3.0 támogatásnak fognak majd örülni, míg a nagyobb hűtők tulajdonosai a modulok 46,1 milliméteres magasságát fogják gyakran emlegetni – bár utóbbi esetben nem biztos, hogy pozitív hangsúllyal.

A Team Group újdonságainak piacra kerülési időpontja egyelőre nem ismert, a memóriaszett 430, az SSD 180 dolláros vételára viszont biztosra vehető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés