Megszületett a Rockchip és az Intel első közös fejlesztése

A Rockchip és az Intel még az év első felében jelentette be, hogy összefognak, így reményeik szerint nagyobb sikerrel vehetik célba a kínai tabletgyártókat. Meg is született az első olyan fejlesztés, amelyet a két vállalat közösen kivitelezett. Az XMM6321-es jelzésű termék technikai értelemben két lapkának tekinthető. Egészen pontosan az XG632 és a AG620 jelzésű megoldások vannak társítva.

Az XG632-es SoC két darab ARM Cortex-A5-ös processzormagot tartalmaz, amelyek 1 vagy 1,2 GHz-en üzemelhetnek. Ez a megrendelő igényei szerint állítható, és nyilván a magasabb órajel nagyobb fogyasztást is jelent. Fontos kiemelni, hogy az XG632-es SoC a hivatalos bemutatón úgy volt jelölve, hogy két darab Intel processzormagot használ, de valójában az ARM-tól licencelt a processzorrész. Ezt valószínűleg a későbbi marketinganyagokban korrigálják.

Az XG632-es lapka tartalmaz még LPDDR2 memóriát támogató memóriavezérlőt, illetve egy ISP-t, amely 8 megapixeles kamerát képes meghajtani. Az IGP típusát nem jelentették be, de a Rockchip kérdésünkre megerősítette, hogy ez is az ARM-tól származik. Információink szerint egy Mali-400-as fejlesztésről megoldásról van szó. Mindemellett a SoC tartalmaz még 2G-s és 3G-s modemet.

Az AG620 jelzésű lapka tartalmaz egy másik 2G-s és 3G-s modemet, de emellett van benne Bluetooth 4.0 LE és IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi vezérlő, illetve egy hangprocesszor is.

Az XMM6321 legnagyobb előnye, hogy a megszokott négychipes megoldások helyett a teljes platformot két lapkába zsúfolja, ami a költséghatékonyság szempontjából lényeges lehet, hiszen a termék a belépőszintet célozza meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés