Hirdetés

Megmenekülhet a Neue Elsa

Mint ismeretes, gazdasági nehézségekkel küzd a tiszavirág-életű, ám ennek ellenére a köztudatba a minőségi videokártyák és hálózati eszközök gyártójaként bevonult egykori patinás Elsa AG utódcége.

Bernd Hendrik marketingvezető szerint a helyzet javulhat, hiszen időközben jelentkezett egy befektetői csoport, amely hajlandó több tízmillió eurót invesztálni és áldozni a régi-új vállalat újjáélesztésébe. A szerződést már aláírták, erősítette meg a Heise német internetes oldal kérdésére válaszolva Bernd Hendrik.

Ennek ellenére érdekes elmerengeni az alábbi adatokon. A társaságnak 81 munkatársa van hivatalosan, ám számos alkalmazott időközben - megunva a fizetésképtelenséget és a munkabérek csúsztatását - felmondott. Az Elsa AG tavaly májusban fejezte be a működését. A vállalat kapuzárását Aachenben és Münchenben 340-en sínylették meg. Az Elsa AG nyolc banknak 38 millió euróval tartozott. Érdekes adat, hogy mielőtt a Neue Elsa GmbH-t megalapították volna, a régi Elsa AG-munkatársak egy része létrehozta a Devolo és a Lancom vállalatokat.

Előzmények

Hirdetés