Arany dizájnt kapott a Corsair K100

A limitált példányszámban elérhető változat kizárólag a gyártó saját kapcsolóival lesz hozzáférhető.

Hirdetés

A Corsair még 2020-ban mutatta be az azóta is csúcsmodellnek számító K100 RGB-t. A billentyűzet azóta is kizárólag fekete színben volt kapható, most viszont piacra kerül a korlátozott darabszámban elérhető, arany színű fém burkolattal ellátott K100 RGB OPX Gold változat.


[+]

Ahogy az a modellnévből is kiderül, a periféria Corsair OPX optomechanikus kapcsolókkal lett szerelve, ami a kizárólagos opciót jelenti, ellentétben az alapmodellel, amit Cherry MX Speed Silver switchekkel is rendelhetünk. Ahogy azt már az eredeti kiadás tesztjében is említettük, a Corsair kapcsolói ugyanolyan mechanikus elven működnek, mint a legtöbb konkurens, ám a leütés regisztrálását egy fénysugár, pontosabban annak megtörése jelenti, ennek köszönhetően pedig sikerült igen rövidre, mindössze 1 milliméteresre faragni az aktuációs pont eléréséig vezető utat. Az optomechanikus switchek nem csak gyorsaságban, de tartósságban is a mechanikus verziók felett állnak, hiszen a kevesebb kontaktus miatt lassabban kopnak az alkatrészek, a gyártó konkrétan 150 millió leütésre hitelesítette kapcsolóit.


[+]

A K100 RGB OPX megkapott minden funkciót, amit tesztünkben részleteztünk, beleértve az Axon technológiát, a méretes vezérlőtárcsát, a hat darab, Elgato Stream Deckkel kompatibilis makrógombot és az igen összetett szoftveres hátteret, az egyedi külsőnek viszont ára van, ugyanis a fekete modell 230 dolláros alapárához képest 20 dolláros felárat kell fizetnie annak, aki az aranyszínű változatot szeretné magáénak tudni.

Előzmények

Hirdetés