Meghalt Steve Jobs (1955-2011)

„Mély megrendüléssel közöljük, hogy Steve Jobs ma elhunyt”– jelentette be tegnap az Apple igazgatótanácsa. Jobs, aki évek óta küzdött a rák egy ritka válfajával, 56 éves volt. Egészségének fokozatos romlása az általa alapított és irányított Apple mesébe illő fellendülésével esett egybe, a vállalat – megelőzve az Exxon Mobil olajipari konszernt – az idén a világ legértékesebb részvénytársaságává nőtt. Bár neki nagyobb szüksége lett volna rá, csoda az általa fanatikus odaadással szeretett céggel történt.

Hirdetés

Jobs halála kapcsán megszólaltak, részvétüket fejezték ki az iparág prominensei. A Google a keresője weboldalán emlékezik az ikonikus vezetőre, míg Bill Gates, a Microsoft alapítója közleményében a következőket írta: „Steve-vel közel 30 évvel ezelőtt találkoztam először. Azóta kollégák, versenytársak és barátok voltunk az életünk java részében. A világon ritka az olyan ember, mint Steve, aki olyan rendkívüli hatással volt az életünkre, mely a jövő generációira is kihat. Nekünk, akiknek megadatott, hogy vele dolgozhattunk, ez egy hihetetlenül nagy megtiszteltetés volt. Borzasztóan hiányozni fog.”

Az Apple weboldala Jobsra emlékezik
Az Apple weboldala Jobsra emlékezik

Jobsról megemlékezett Barack Obama amerikai elnök is. „A világ elveszített egy látnokot. És aligha lehet nagyobb elismerése Steve sikerének, mint az, hogy sokan a világon egy olyan készülék segítségével értesültek a haláláról, amelyet ő talált fel” – fogalmazott.

Cikkünk folytatása IT Café testvéroldalunkon olvasható, melyben megemlékezünk Steve Jobs életpályájáról és munkásságáról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés