Megérkeztek az Islay Canyon kódnevű Intel NUC-ok

Az apró számítógépek 8. generációs Intel Core processzorokkal és AMD Radeon 540X grafikus vezérlővel lettek felszerelve.

Az Intel bejelentette legújabb NUC számítógépeinek piacra kerülését, amelyek a nem túl könnyen megjegyezhető NUC8i5INH és NUC8i7INH megnevezéseket kapták.


[+]

Könnyen kitalálható, hogy a két modell közti eltérést a bennük található processzor jelenti, előbbiben egy Intel Core i5-8265, utóbbiban pedig egy Core i7-8565U dolgozik. Örömteli hír, hogy a grafikai feladatokat nem minden esetben kell a processzorban lévő IGP-re bízni, hiszen dedikált GPU-t is kapunk az AMD Radeon 540X személyében. A gyárilag beszerelt LPDDR3 memória kapacitása 8 GB, adattárolóból pedig az 1 TB-os 2,5 hüvelykes HDD mellé 128 és 256 GB-os M.2 SSD-t vagy Intel Optane-t is kérhetünk, emellett pedig természetesen elérhető a gépek barebone verziója is, aminél a háttértár beszerzése és beszerelése ránk van bízva.

A 11,6 x 12,1 cm alapterületű házra egy-egy DisplayPort 1.2 és HDMI 2.0b kimenet, három darab USB 3.0 Type-A és egy USB 3.1 Gen2 Type-C csatlakozó, egy kombinált 3,5 milliméteres jack port, egy SD szabványú kártyaolvasó és egy Gigabit Ethernet is ráfért, a vezeték nélküli hálózatokra történő csatlakozás pedig a Bluetooth 5.0-s és az Intel Wireless-AC 9560 Wi-Fi modul segítségével oldható meg.


[+]

Az újdonságok már rendelhetők a nagyobb internetes webáruházak virtuális polcairól, árazásuk kiszereléstől függően 772 és 1075 dollár között mozog.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés