2017. november 21., kedd

Útvonal

Hírek » TV & Audió rovat

Három új LG 3D Blu-ray hangrendszer érkezett: HX966TZ, HX806 PE, HLX56S

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Magyar fejlesztő bevonásával készült állítható magasságú hangfal, új Sound Bar és egy prémium szett a kínálatban.

Az LG bejelentette, hogy mostantól Magyarországon is elérhetővé teszi három új audiórendszerét, egészen pontosan a HX806PE, a HX966TZ, illetve a HLX56S típusjelzésű termékeket. Az LG hazánkban piacvezető a házimozi értékesítésben, 2010-ben a legtöbb eladott darabszámmal büszkélkedő modellből kétszer annyi fogyott, mint a lista második helyén álló készülékből, ráadásul eladott értékben is megelőzi versenytársait.

LG HX806PE
LG HX806PE

Az LG a termékfejlesztést megelőzően az Ipsos-szal közösen 2010 áprilisában végzett kutatása szerint jelenleg az olyan 5.1-es házimozi összeállítás a legelterjedtebb hazánkban, amely négy szatelit (kicsi) hangszóróval rendelkezik, a jövőben pedig a négy álló (Tallboy) hangsugárzóval felszerelt modellek lesznek a kelendőbbek. Akinek most van is házimozija, az négy álló hangsugárzósra cseréli majd, akinek pedig még nincs, az nagy valószínűséggel a két Tallboy és két szatelit hangszórós verziót részesíti előnyben. Az otthoni mozirendszer vásárlását a hangzáson felül a szűk hely, a bútorok stílusa és elrendezése, valamint a TV-k mérete és elhelyezése egyaránt nagyban befolyásolja. A legtöbb lapostévé tulajdonosnak 40 inch képátlójú (102 cm) vagy annál nagyobb készüléke van, és ezeket egyre inkább falikonzolra szerelve helyezik el.

H​irdetés

Az LG a magyarországi házimozi vásárlási és használati trendeket figyelembe véve Török Tamással, az LG szórakoztatóelektronikai és informatikai terméktrénerének bevonásával tervezte és alkotta meg az állítható első hangszórókkal felszerelt legújabb 3D Blu-ray házimoziját, az LG HX806PE-t. Az LG HX806PE állítható magasságú első hangfalaival a falra szerelt tévéhez és a TV szekrényen elhelyezett készülékhez is illik. A rövid hangfalak a TV szekrényre tett tévé mellé, a Tallboyok pedig a falra szerelt televízióhoz passzolnak.

A HX806PE az 5.1 hangzás mellett 850 watt kimenő hangteljesítménnyel rendelkezik és tartalmazza a gyártótól már megszokott LG Hanggalériát, továbbá a BD Live funkciót. Számos médiaformátumot képes lejátszani, köztük a leginkább használt és ismert MKV konténereket, továbbá a DivX tömörítésű filmeket. A számítógép, CD és DVD mellett manapság sok tartalmat tárolunk külső merevlemezen is, amelyekhez könnyű hozzáférést biztosít az LG 3D Blu-ray házimozija. Hazánkban kedvelt funkció az USB-n való HD DivX formátum lejátszása, amelyre szintén képes a készülék, ráadásul az audió CD-ken tárolt zenéket is át tudja másolni USB-re. A DLNA tanúsítvánnyal rendelkező modell ajánlott bruttó fogyasztói ára 109 990 forint.

LG HX966TZ
LG HX966TZ

Az LG HX966TZ típusjelzésű 5.1 3D Blu-ray házimozi szett maximális teljesítménye 1100 watt, de nem csak teljesítményével, hanem külsejével is csábítja a vásárlókat: a lejátszó és erősítő előlapja, illetve a hangszórókat körülvevő burkolat fekete színű szálcsiszolt alumíniumborítást kapott. A modell Smart TV funkciókat – Smart share, Prémium kártyák, LG Apps Store - kínál, így könnyedén elérhetőek az interneten található LG tartalmak az Apps Store-ból. Egy speciális LG Remote elnevezésű alkalmazás segítségével Wi-Fin keresztül okostelefonunkról irányítható a házimozi rendszer. A fájlmegosztást is igazán egyszerűvé teszi közvetlen Wi-Fi elérése révén (Wi-Fi Direct), így a telefonnal és számítógéppel is összeköthető a rendszer, internetkapcsolat nélkül.

A Blu-ray és DVD mellett külső merevlemezről is lejátszhatók a fájlok, így például az MKV és DivX filmek, ezen kívül iPod dokkoló is került rá. A filmzene felismerés funkcióval egy gombnyomással kideríthető egy filmben megszólaló dal előadója vagy címe, a Wi-Fi révén pedig alkalmazásokat tölthetők le az LG Apps Store-ból. Az LG HX966TZ Blu-ray házimozi várhatóan május közepén lesz kapható hazánkban, a termék ajánlott bruttó fogyasztói ára: 169 990 forint.

A 4.1 csatornás Sound Bar mellé az LG ilyen jellegű termékeihez hasonló módon jár egy vezeték nélküli mélynyomó.

LG HLX56S
LG HLX56S

Az LG HLX56S 3D Blu-ray lejátszást, 4.1 csatornás hangzást (430 wattos kimenő hangteljesítmény mellett) nyújt egyetlen készülékben. A keskeny és megkapó formatervezésű Sound Bar vezeték nélküli mélynyomóval rendelkezik, ezáltal még inkább megvalósul a térhatású hangzás, valamint az LG Hanggaléria hét módja segítéségével testreszabott hangzásokat érhetünk el. A Smart TV – Smart share, Prémium kártyák, LG Apps store - funkcióval a HLX56S is hozzáférhetővé teszi az interneten elérhető plusz tartalmakat, illetve az LG alkalmazásokat, ahol például játékok, oktatási programok és a TV-re optimalizált szórakozási lehetőségek közül lehet válogatni. A minimalista dizájnú LG HLX56S 3D Blu-ray Sound Bar várhatóan június közepétől érhető el a hazai piacon, a készülék ajánlott bruttó fogyasztói ára: 199 990 forint.

Gyártók, szolgáltatók

H​i​r​de​t​é​s​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.