Megérkezett az Alloy Origins TKL verziója

A Computexen bemutatott nagytesóhoz hasonlóan az új modell is a gyártó saját, piros színű mechanikus kapcsolóit kapta.

Hirdetés

Az idei Computexen a Kingston almárkájából önálló branddé avanzsált HyperX büszkén mutogatta, hogy Alloy Origins modelljük személyében elkészült az első, saját Red kapcsolóikkal szerelt billentyűzetük. Úgy tűnik, hogy a srácok azóta sem csak ücsörögnek, ugyanis most lerántották a leplet az Alloy Origins Core névre hallgató TKL verzióról, mely nagyrészt megegyezik teljes méretű tesójával (beleértve a Red switchek meglétét is), mindössze a numerikus padot csapták le a végéról.


[+]

Az Alloy Origins 80 millió leütéssel tesztelt kapcsolók egy alumínium burkolattal ellátott házban kaptak helyet, a rájuk pakolt kupakok pedig a billentyűzet kialakításából adódóan olyan hatást keltenek, mintha lebegnének a switchek felett. A kapcsolókba rejtett RGB világítás fényereje 5 lépésben állítható, a fényforrások színe pedig akár gombonként, egyedileg is testreszabható. Ezt a HyperX NGENUITY szoftverében tudjuk elvégezni, de itt kapott helyet a makrórögzítés is és innen érhető el a Custom Game Mode névre hallgató funkció, mely a hagyományos Game Mode-tól abban különbözik, hogy bármelyik gombot le tudjuk tiltani játék közben, nem csak a gyártó által megálmodott darabokat. A beálltásokat profilokba rendezhetjük (szám szerint háromba), tárolásukért az alaplapra forrasztott belső memória felel. Bár ezt ma már kicsit feleslegesnek érezzük külön kiemelni, de egy mondatot azért megérdemel az anti-ghosting és az NKRO megléte is.


[+]

A kényelmes gépelési szög elérésében a háromállású, kihajtható lábak lesznek segítségünkre, ha pedig arra kerülne sor, hogy el kéne vinnünk valahova a billentyűzetet, a hordozás megkönnyítése érdekében leválaszthatjuk az USB Type-C és Type-A csatlakozókban végződő vezetéket.


[+]

A HyperX Alloy Origins első példányai már a virtuális boltok polcain várják, hogy magunkévá tegyük őket, ehhez 89,99 dollárt kell a kasszába dobni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés