Megérkezett az ASUS csúcskategóriás gaming routerének európai verziója

A ROG Rapture GT-AXE11000 610 eurós ajánlott árral és Wi-Fi 6E kompatibilitással rendelkezik.

Még az előző év őszén mutatkozott be az ASUS játékosoknak szánt, ennek megfelelően a ROG márka alá tartozó (és az itt megszokott, barátságos árazással rendelkező) Rapture GT-AX11000 routerének Wi-Fi 6E képessé tett frissítése. Mivel a Wi-Fi 6E esetében az Egyesült Államok és az EU szabályai a használható rádiós csatornák tekintetében eltérnek, a készülék eddig csak az amerikai piacon volt elérhető – most azonban az európai boltokban is megjelent, egyelőre az osztrák és a német régiókban.


[+]

A borsos, 610 eurós ajánlott áron érkező egység külsejét tekintve nem különbözik az USA-beli testvértől, tehát szálcsiszolt hatást keltő felületet, AuraSync technológiával kompatibilis RGB világítást, továbbá kicsit sem visszafogott, hátára fordított pókra emlékeztető dizájnt használ, a funkciókat tekintve pedig a ROG routereken megszokott bőség áll rendelkezésre. Ez azt jelenti például, hogy egy 2.5G BaseT porttal is rendelkezik, amely WAN illetve LAN csatlakozóként egyaránt bevethető azokban az esetekben, amikor a megszokott gigabites Ethernet már nem elég, és a maradék 4 LAN port esetében is rendelkezésre áll a trunking lehetősége. A rádiós rész természetesen háromsávos (2,4, 5 illetve 6 GHz-es), és mindegyik sávon 4x4-es antennakiosztással számolhatunk, így érthető el a marketingrészlegen úgy kedvelt 11 Gbps vezeték nélküli hálózati sebesség.

A burkolat alatt egy 1,8 GHz-es, négymagos Broadcom BCM4908 processzort találunk, 1 GB RAM-mal és 256 MB NAND flashmemóriával, tehát ugyanazt a hardvert, amit a GT-AX11000 is használ. A firmware az ASUS-nál megszokott „Ai” jelzésű extrákat kínálja, van tehát szoftveres mesh, a játékosok igényeit figyelembe vévő QoS, Trend Micro által biztosított tűzfal és biztonsági rendszer, és így tovább.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

  • Őszi ROG-dömping

    Billentyűzet saját fejlesztésű kapcsolóval, különleges ventilátor, 360 Hz-es monitorok és Wi-Fi 6e-s router – az ASUS semmit sem hagyott ki.

  • ASUS AiMesh AX6100: hatodik fokozatban

    Már hat gigabit sávszélességet ígér az ASUS új mesh rendszere, és mindent meg is tesz, hogy kihasználhassuk ezt.

  • Megjött az új ROG csúcsrouter

    Az ASUS GT-AX11000 a világ első háromsávos, IEEE 802.11ax-re képes egységeként érkezik meg a piacra.

Hirdetés