Még ellenállóbb lett a Gorilla Glass 4

Hirdetés

A Corning általában a januári CES környékén szokta prezentálni új fejlesztésű Gorilla Glass üvegeit, tehát idén is volt már egy ilyen bejelentés, mindenesetre a negyedik generációs megoldással nem vártak a 2015-ös kiállításig. Inkább már most prezentálták az újdonság képességeit, ha már az Apple-nek nem jött össze a zafírüveg a legújabb iPhone-ban. Mindenképp jó hír ez a gyártó számára, hiszen így új fejlesztésük is töretlen népszerűségnek örvendhet, noha eddig sem lehetett okuk a panaszra, hiszen több mint negyven gyártó közel 1400 különféle termékben használta a Corning Gorilla Glasss eddigi megoldásait (tehát az összes eddig megjelent variánst) ami mintegy 3 milliárd legyártott eszközt jelent 2007 óta.

A Corning szakemberei, hogy tovább öregbítsék a márka hírnevét, most is több újdonsággal készültek: a negyedik generáció amellett, hogy minden eddiginél vékonyabb lehet, jobban ellenáll a karcolásoknak és hegyes tárgyakkal való találkozások is kevésbé tudnak kárt tenni benne, de a legfontosabb, hogy az esések/leejtések során bekövetkező törések, repedések kivédésén dolgoztak a legtöbbet. Ez okozza ugyanis a legtöbb fejfájást a felhasználók, tulajdonosok számára. Számokkal kifejezve ez azt jelenti, hogy 1 méter magasról, kijelzővel lefelé történő becsapódások 80%-nál a Gorilla Glass 4 teljesen sértetlen marad.

Persze a Corningnál is tisztában vannak azzal, hogy bár ez az érték sokkal jobb, mint az előző generáció és a konkurens termékek tudása, de ez még közel sem elegendő a teljes védelemhez, tehát a következő generációk kifejlesztésénél törekednek e mutató javításán. A vállalat a negyedik generációs minták szállítását már megkezdte, így várhatóan már a jövő év első csúcstelefonjain, táblagépein megjelenhet a Gorilla Glass 4 védelem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés