2019. július 18., csütörtök

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Korlátoktól megfosztott rund a Polarisszal

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A novemberben bemutatott RX 590 Nitro+ Special Editiont a Sapphire úgy reklámozta, mint egy korlátozott példányszámban elérhető modellt, de most itt a normál verzió.

A Sapphire a Radeon RX 590 megjelenésére egy limitált példányszámban elérhető VGA-val reagált, aminek most megérkezett a "hétköznapi" verziója. A gyártó a "Special Edition" jelzőt kivette a képletből, de tulajdonképpen nem sok dolog változott az elmúlt két hónapban: a Radeon RX 590 Nitro+ OC videokártya csupán kozmetikailag különbözik elődjétől (amiről lapcsaládunk hasábjain már született teszt), hiszen az órajelek változatlanok maradtak és mindössze a hűtés gusztusos kék borítását cserélték matt feketére, mely szín a fehérrel karöltve visszaköszön ránk a hátoldali takarólemezről egyaránt. További differencia még, hogy a ventilátorok lapátjai átlátszatlan feketék az áttetsző jégkék helyett.


[+]

A nyomtatott áramköri lap ugyanaz, mint korábban, a PowerTune frekvenciája továbbra is 1560 MHz, míg a GDDR5-ös memóriák effektív 8,4 GHz-én ketyegnek, és a 6+1 fázisos VRM-mel szerelt kártya rendelkezik egy másodlagos BIOS-szal, ami 1545 MHz/8 GHz-es értékekre veszi visszább az órajeleket a csendesebb üzem elérésének érdekében. A működéshez szükséges energia egy hat és egy nyolc tűs PCI Exress konnektoron keresztül érkezik. A videokimenetek tekintetében igencsak kellemes összeállítással van dolgunk, hiszen a két DisplayPort 1.4 mellé a tervezők még odasuvasztottak két HDMI 2.0-ás és egy DVI-D aljzatot is.


[+]

Az árazást illetően még nem tudni biztosat, de az valószínűsíthető, hogy az "újdonság" a limitált testvérének díjszabása alá csúszik egy kevéssel.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.