Hirdetés

Még egy adag különlegesség az Asustól

Az Asus tegnap megkezdett termékáradatának még mindig nincs vége, jó néhány érdekes eszköz érkezik, jelenik meg az idei év folyamán. Az EeeTop ET2010AG és ET2010AGT első ránézésre csak egy formás külsejű, csupán 13,7 mm vastag 20”-os monitornak tűnik, de valójában ez egy mindent magában foglaló PC. A stílusos megjelenésű EeeTop borítása alatt egy kétmagos AMD Athlon II X2 250u processzor dolgozik, a 16:9-es képarányú, 1600x900 pixel felbontású kijelzőjén megjelenő képét pedig a beépített ATI Radeon HD 5470 diszkrét videokártya állítja elő.

Asus EeeTop ET2010AG
Asus EeeTop ET2010AG

A játékosoknak az izmos ROG notebook mellett egy asztali géppel is kedveskedtek, ami az Essentio CG5275 nevet kapta. A szögletes formájú, látványos házú desktopba Intel Core i5 vagy i3 processzor rendelhető, továbbá maximum 12 GB DDR3 memóriát pakolhatunk bele, és 1 TB-os háttértár is a felhasználó rendelkezésére állhat. A legújabb játékok futtatásához természetesen elengedhetetlen egy jó videokártya, aminek a szerepét az Essential esetében egy NVIDIA GeForce GTX260 tölti be. Végül megemlítendő még a nyolccsatornás HD hangkimenet, a Gigabit Ethernet csatlakozó és a 802.11n-es Wi-Fi megléte is. Az áráról egyelőre még nem nyilatkozott az Asus.

Asus Essentio CG5270
Asus Essentio CG5270

A tegnapi Bang & Olufsen koncepciónotebook mellett az Asus egy másik, nagyon érdekes, ám sajnos még csak a tervezőasztalon létező termékcsaládjáról  rántja le a leplet. A Waveface projekt három tagja, a Casa, a Light és az Ultra mindegyike a hétköznapi életet könnyítheti meg. A legkisebb eszköz, a Waveface Ultra egy hordozható okostelefon, ami hajlékony kialakításának köszönhetően a csuklón is hordható lenne, így bárhol is vagyunk, mindig gyorsan hozzájuthatunk a kívánt adatokhoz.

Asus Waveface Ultra
Asus Waveface Ultra

A Waveface Light egy kicsit nagyobb, de ugyancsak hajlékony és érintésérzékeny készülék, amely használható notebookszerűen félbehajtva, illetve kiterítve is, mint egy tablet. A Waveface Casa egy nagy, szélesképernyős megjelenítő, ami egyszerre szolgál médiacenterként és internetező készülékként is.


A távirányítóval is használható Asus Eee Mediával az internetről tölthetünk le filmeket, amiket aztán közvetlenül a Full HD-s tévén lehet lejátszani. Az Asus WiCast pedig egy vezeték nélküli HDMI átvitelt biztosító készlet, ami a WHDI (Wireless Home Digital Interface) technológiát alkalmazza, hogy a PC-től vagy notebooktól akár öt méter távolságra lévő tévén is megjelenítse a képet.

Asus WiCast - forrás: hexus.net
Asus WiCast - forrás: hexus.net

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés