Hirdetés

Még a CeBIT előtt megérkezik az RD580

Az Inquirer információi szerint az ATI az idei CeBIT-en nem tervez látványos és költséges jelenlétet; mivel az NVIDIA-val ellentétben a kanadaiak nem jelentenek be új termékeket a vásár alatt, a hangsúly feltételezhetően a partnerek által kínált videokártyákra és alaplapokra fog esni. Ezek között minden bizonnyal már a Radeon Xpress 3200 néven bemutatkozó, RD580 kódjelű chipset köré épülő alaplapok is nagyobb számban helyet kapnak, az új (eredetileg januárra várt) lapkakészlet ugyanis a hírek szerint még a CeBIT előtt bemutatkozik.


Forrás: VR-Zone

Az Asus RD580-alapú újdonságáról a VR-Zone fórumán máris lehullott a lepel, az egyik felhasználó ugyanis képeket és adatokat tett közzé az A8R32-MVP Deluxe nevű alaplapról. A friss északi híd legszembetűnőbb újítása (innen ered hivatalos neve is), hogy a grafikus alrendszer számára kétszer 16 PCI Express-sávot bocsát rendelkezésre. A 939 tűs AMD processzorokat fogadó lapon a két PCIe x16 mellett egy PCIe x1 és három PCI bővítőaljzat található.


Az északi és a déli híd – forrás: VR-Zone

Déli hídként az ULI M1575-ös chipje szolgál, amely négy Serial ATA II portot kínál akár RAID 0, 1, 0+1 vagy 5 tömbök felépítéséhez. Emellé társul egy Silicon Image chip, amely egy külső (eSATA) és egy belső SATA II interfészt bocsát rendelkezésre. A hangrendszer szíve a Realtek ALC882 kodek; Gigabit Ethernet portból kettő is van, az egyik Marvell gyártmányú vezérlő PCIe, a másik PCI buszra kapcsolódva látja el feladatát. A chipset és a tápellátó áramkör hűtését az Asus ventilátorok nélkül oldotta meg, megemlítendő még az alaplap stabilitását növelő Stack Cool 2 megoldás is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés