Médialejátszó és médiamegosztó készülékek

Hirdetés

A Western Digital pár éve már jelentkezett egy Elements nevű termékkel, bár az nem sokat tudott, de azt viszont nagyon: egy egyszerű külső háttértár volt. A héten azonban újra elővette és leporolta a nevet a gyártó, így Elements Play néven egy új, winchesteres asztali médialejátszó érkezett. Az 1 kg-os, 225 x 149 x 41 mm-es matt fekete készülék 1 vagy 2 TB-os HDD-vel vásárolható meg, amire rengeteg anyag fér, még az 1080p-s felbontású videókból is.

Western Digital Elements Play [+]
Western Digital Elements Play [+]

Az Elements Play az RMVB, H.264 és MKV videoformátumok mellett képeket és zenéket is képes megjeleníteni, illetve megszólaltatni. A videókhoz mellékelt feliratok sem okoznak gondot neki, továbbá külön jó hír, hogy magyar nyelvű kezelőfelülettel is ellátták. Nem hiányzik róla a HDMI csatlakozó sem, de tettek még rá komponens és kompozit kimenetet is, illetve 2.0-s USB aljzatokat a külső tárolók csatlakoztatására. A WD egyelőre nem nyilatkozott a médialejátszó áráról, és megjelenésének időpontja sem derült ki.

Western Digital Elements Play [+]
Western Digital Elements Play [+]

A Verbatim MediaShare készüléke többé-kevésbé hasonló célra használható, mint a WD terméke. Valójában ez egy NAS, így nem tévére, hanem a lakásban található készülékekre oszthatjuk meg vele a rajta tárolt (média-)tartalmakat, természetesen hálózaton keresztül. A termék csatlakozói közt Ethernet, eSATA és USB típusokat találhatunk.

Verbatim MediaShare [+]
Verbatim MediaShare [+]

A rajta található Easy Transfer gombbal könnyedén lementhetjük például a rácsatlakoztatott pendrive-ról az adatokat. A készülék kompatibilis a Windows Backup és az Apple Time Machine szoftvereivel, illetve a DLNA-képes médialejátszókkal és konzolokkal is. A MediaShare 1 és 2 TB-os kapacitású verziója Európában egyelőre az Egyesült Királyságban kapható 150 és 200 brit fontért.

Verbatim MediaShare [+]
Verbatim MediaShare [+]

Előzmények

Hirdetés