Új autóskamerák érkeznek a Media-Tech műhelyéből

A Media-Tech autóskamerákkal egészítette ki hazai termékkínálatát. Az újdonságok segítségével rögzíthető a vezetés élménye, ami az esetleges balesetek során hasznos is lehet. A kamerák maximum 32 GB-os SD kártyára rögzítik az MJPEG formátumú videókat, illetve JPEG képek is készíthetők, ha erre lenne igény. A funkcionalitás szempontjából a videofelvétel végteleníthető. Erre az opcióra viszont ügyelni kell, ugyanis, ha betelik a memóriakártya, akkor a kiadott állandó rögzítési parancs következtében a már meglévő információkat írja felül a kamera. Szerencsére a termékek képesek érzékelni a mozgást, így ebben a módban csak akkor kapcsolják be a rögzítést, ha történik is valami a látóterükben. Az újdonságok természetesen akkumulátorral is rendelkeznek, amely a szivargyújtón keresztül is tölthető, így a működéshez szükséges energia mindig biztosított.

Hirdetés

A gyártó három opciót kínál a potenciális vásárlóknak, melyek közül az MT4044-es típusjelzésű megoldás a legolcsóbb, de nem is tud túl sokat. A 60 fokos látószögű eszköz a 720p-s videókat azért így is képes rögzíteni 25 Hz-es frissítéssel, emellett 1,3 megapixeles képek készíthetők vele. Az éjszakai felvételek rögzítését 6 darab IR LED segíti.

Media-Tech MT4044
Media-Tech MT4044

Az MT4045-ös opció már 120 fokos látószöget kínál és 1080p-s videók is rögzíthetők 25 Hz-es frissítéssel, míg a képek szempontjából 12 megapixeles felbontásra lehet számítani. Mindemellett az éjszakai rögzítést már 12 darab IR LED turbózza fel. Ezeket kiegészíti egy 1,5 colos kijelző, amin látható a rögzített anyag, illetve egyszerűbben elvégezhetők a különböző beállítások.

Media-Tech MT4045
Media-Tech MT4045

Az MT4046-os autóskamera lényegében ugyanazt kínálja, amit az előbbi bekezdésben tárgyalt MT4045-ös termék, de teszi ezt 2,7 colos kijelző mellett, illetve konkrétan egy tükörként, azaz kiváltható vele az autó saját középső visszapillantója. Ez esztétikusabb megoldás lehet a termék elhelyezése szempontjából.

Media-Tech MT4046
Media-Tech MT4046

Lényeges információ még, hogy az MT4045 és az MT4046 amolyan kényelmi funkciója, hogy a videofelvétel a motor indításához is köthető, így automatizálható a rendszer, vagyis csak akkor működik, ha az autó motorja jár. A Media-Tech újdonságai még ebben a hónapban elérhetők lesznek Magyarországon. Az MT4046-os opció ajánlott fogyasztói ára nagyjából 24 000 forint lesz, de az MT4045-höz és MT4044-hez jóval olcsóbban is hozzá lehet majd jutni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés