Meddig bírhatja a valóságban az Apple Watch akkuja egyetlen töltéssel?

Hirdetés

Az Apple a tegnapi napon hivatalosan is útjára engedte okosóráját, a Watch-ot, amivel kapcsolatosan végre elhangzott az akkumulátoros üzemidő, amelyet a gyártó a korábbi bejelentés során eltitkolt. Nos a vállalat 18 órás üzemidőt jósol a hordható kütyü felhasználói számára, azonban ennél jóval bővebb (hivatalos) információk is fellelhetőek a témával kapcsolatosan.


[+]

Az említett 18 órát egy átlagos napi felhasználásnak megfelelően határozták meg, azaz egy teljes feltöltést követően többféle használati ciklust iktattak be a mérésbe, mint például az idő ellenőrzése, üzenetek fogadása, alkalmazások használata, és órával segített edzés. Szám szerint: 90 alkalom időellenőrzés, 90 darab üzenet fogadása, 45 perc alkalmazáshasználat és mintegy 30 percnyi zenehallgatással egybekötött edzés adja ki a 18 órás üzemidőt.

Ám a cégnél azt is megmérték, hogy miképpen teljesít az akkumulátor, ha csupán egyetlen feladatra használják. Így például pusztán óraként használva a Watch akkuja akár 48 óráig kitarthat, ha egy órában mindössze 5 alkalommal csekkoljuk az időt 4 másodpercnél nem hosszabb ideig. Ez az idő 72 óráig feltornázható energiatakarékos módban, ha óránként legfeljebb csak 4 alkalommal vagyunk kíváncsiak az időre. Ennél jóval kevesebbre, mindössze 3 órára számíthatunk, ha csak telefonálásra használnánk. Amennyiben kizárólag zenét kívánunk hallgatni Bluetooth-on keresztül, úgy mindössze 6,5 órával kell beérni, míg edzés módban (zene nélkül, de bekapcsolt szenzorokkal) 7 órás üzemidőt biztosít egyetlen feltöltés.


[+]

Természetesen a töltés időtartama sem tabu téma: teljesen lemerített állapotból a 100%-os töltöttség eléréséhez 2,5 óra szükséges, de a 80%-ot már 1,5 óra alatt eléri. Mindazonáltal a vállalatnál leszögezték, hogy a fenti mérések a 38 milliméteres Watch esetében érvényesek, a nagyobb, 42 milliméteres modell estében valamivel hosszabb üzemidőre van kilátás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés