VR autoszimulátort jelentett be a McLaren és a HTC

A hardveres alapot a Vive Pro, míg a szoftverest az rFactor 2 módosítása adja.

Hirdetés

A McLaren és a HTC még májusban jelentette be, hogy partnerkapcsolatot alakítanak ki a jövőben érkező VR fejlesztések szempontjából, és ennek az egyik gyümölcse a nemrég bemutatott, limitált sorozatú VIVE Pro headset, amelyhez készült egy rFactor 2 Mclaren Edition szoftver is. Utóbbiról talán nem nagy meglepetés, hogy az rFactor 2 című szimulátor adta az alapot, amit a Studio 397 módosított, így elérhetővé váltak a brit csapat klasszikus versenyautói.

rFactor 2 Mclaren Edition rFactor 2 Mclaren Edition rFactor 2 Mclaren Edition rFactor 2 Mclaren Edition
rFactor 2 Mclaren Edition [+]

Az rFactor 2 Mclaren Edition egyébként elérhető Viewport előfizetés mellett, illetve a működéséhez nem feltétlenül szükséges a McLaren Vive Pro VR headsetje, jók a normál verziók is, vagy esetleg az Oculus Rift.

Az érintett cégek a fejlesztést a Shadow Projecthez szánják, amely a McLaren kezdeményezése. A vállalat ezen belül próbálja felkutatni a világ legjobb szimulátorosait, akik csatlakozhatnak a csapat eSport programjához, illetve részt vehetnek különböző fejlesztésekben, később pedig akár az F1-es csapat részei is lehetnek. A Shadow Project első szezonja egyébként január közepén ér véget.


(forrás: Motorsports.com) [+]

Azt sajnos nem tudni, hogy a McLaren limitált példányszámú Vive Pro VR headsetje mikor, illetve hol lesz elérhető, de a külsőségeket leszámítva nem különbözik a HTC saját verziójától, tehát elsődlegesen a McLaren rajongóinak készült.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés