Második generációjához érkezett az Apple Watch

GPS, fejlesztett hardver és kijelző, de ugyanaz a formavilág jellemzi az Apple új óráját

Hirdetés

Noha az iPhone 7-re várt mindenki, de az Apple a Watch második generációjával kezdte az új eszközök bemutatását. Így is hívják: Apple Watch Series 2. A szokásos anyagok és színek mellett kerámia változat is lesz, amely természetesen hófehér. Természetesen már a friss rendszerrel, a Watch OS 3-mal érkezik, s miután elhangzott, hogy ez a legnagyobb példányszámban eladott okosóra, ezért ennek megtartásának érdekében pont azokat a funkciókat tették bele az újdonságba, amelyek az elődből fájóan hiányoztak.


[+]

Az első ilyen a beépített GPS. Ez lehetőséget teremt arra, hogy az iPhone nélkül is elmehessünk futni. A másik a vízállóság, a korábbi Watch csak fröccsenő víznek állt ellen, az újdonság 50M-es értékkel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy úszni is lehet benne. Értelemszerűen a tervezéskor az összes csatlakozót szigetelni kellett, a hangszórót azonban nem, ezt inkább áttervezték úgy, hogy a vizet maga a modul rezgése rázza ki vízbe merülés után az eszközből. Ilyesmit egyébként láttunk már a Cat S60-nál is.


[+]

A hardver is frissült, kétmagos processzor került az órát meghajtó SiP-be (system on a chip), a grafikus vezérlő is kétszer gyorsabb lett az Apple szerint. Ennél talán sokkal lényegesebb, hogy a kijelző fényereje 1000 nit, amire a cég nagyon büszke, ez a legerősebb fényű kijelző, amit bármilyen Apple eszközbe szereltek mindeddig.


[+]

A Watch Series 2 bejelentésével egyidőben egy új partnerségre is fény derült. A Nike ugyanis egy speciális modellel szállt be a buliba, amelynek Apple Watch Nike+ a neve, nyilvánvalóan a cég ismert közösségi és futós appjai, valamint szolgáltatásai épülnek köré, de egyedi designt is kapott, ami igen egyedien néz ki. 369 dollárról indul majd az árazás nem csak a Nike+ verziónál, hanem a normálnál is. Viszont a korábbi modellt is megtartják 269 dolláros áron, amiben az a poén, hogy beteszik ugyanazt a kétmagos processzort, mint az újba, de innentől Apple Watch Series 1 lesz a neve.


[+]

Hirdetés