H​i​rde​t​és​

2017. december 12., kedd

Útvonal

Hírek » Adattároló rovat

Már készül a Seagate 10 GB/s átvitelre képes NVMe PCI Express SSD-je

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Tom's IT Pro

Lesz belőle egy lassabb verzió is, ami másodpercenként 6,7 GB-ot képes kipréselni.

H​irde​t​é​s​

A Tom's IT Pro információ szerint a Seagate az OCP (Open Compute Project) konferencián jelentette be PCI Express foglalatba illeszkedő, NVMe protokollt használó SSD-jét, ami legfeljebb 10 GB/s lineáris adatátvitelre lesz képes. Egyelőre az újdonság kapcsán sok a kérdőjel, és magáról a termékről sincsenek fotók, csak renderelt képek. Ezekből viszont kivehető, hogy kétféle kártya lesz (és ezt a vállalat képviselői megerősítették), az egyik FHHL méretű x8-os PCI Express 3.0-s, míg a másik HHHL méretű x16-os PCI Express 3.0-s interfésszel. Ennek megfelelően 6,7 és 10 GB/s tempót fognak diktálni lineáris olvasás közben, ám sajnos arról nem adtak hírt, hogy mire lesz képes írási sebesség terén, illetve azt sem tudni, hogy a véletlenszerű műveletekkel hogy boldogul majd.

A vezérlő típusát is homály fedi, de nem lenne meglepő, ha a (már) saját kézben lévő SandForce-ot használnák erre a célra, ahogy a Nytro SSD-k és gyorsítókártyák esetében is. A NAND-okkal kapcsolatosan is van tipp, mivel a Seagate stratégiai megállapodást kötött még tavaly a Micronnal, és ennek már van konkrét, kézzel fogható eredménye is, így elképzelhető, hogy most is ezt az utat járják, de a tárkapacitás egyelőre ismeretlen. Sőt az sem kizárt, hogy az újdonság szintén a Nytro családba érkezik.

A Seagate új SSD-je még idén nyáron megjelenik, és értelemszerűen a nagyvállalati szektort (például a HPC piacot, felhős szolgáltatókat) célozza meg.

Hi​rd​etés

Gyártók, szolgáltatók

H​i​r​d​e​tés​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.