Már a fülünkön is ott díszeleghet az NZXT logója

A neves házgyártó váratlanul beszállt az audiobizniszbe, új termékkategóriájukon belül rögtön három terméket is bemutattak.

Hirdetés

Biztos kiröhögte volna a nép azt, aki azt állítja, hogy egyszer majd NZXT termékekkel a fejünkön fogunk ücsörögni az asztalnál, pedig ez a feltevés most valósággá vált, ugyanis a házairól és hűtési megoldásairól ismert vállalat most bemutatta első fejhallgatóját és az ahhoz tartozó kiegészítőket.


[+]

Az AER Headset névre keresztelt headset teljesen zárt kialakítással és lyuggatott oldalsó burkolattal rendelhető lesz fekete, fehér, valamint előbbi verzió esetében az NZXT-re jellemző lila színben is. A műbőr fülpárnák mögött 40 mm átmérőjű, Hi-Res Audio certifikációval ellátott hangszórók dolgoznak maximum 90 decibeles érzékenységen, frekvenciatartományuk pedig 20 és 50 000 Hz között van.


[+]

A 300 gramm alatti eszköz 1,8 méter hosszú, jack csatlakozóban végződő kábelt kapott, amelynek érdekessége, hogy a fejhallgató mindkét felébe beköthetjük, a másik, szabadon álló port pedig a zajszűréssel felvértezett flexibilis mikrofon helye lesz. Az AER Headset vezetékén dedikált hangerőszabályzókat is találunk, a dobozban pedig egy Y jack elosztó is lapul, így a különálló ki- és bemenetekkel szerelt eszközökkel való kompatibilitással biztosan nem lesz gondunk.


[+]

A gyártó egy STND fantázianévvel ellátott fejhallgatóállványt is piacra dobott, amelyen önmagában nem sok érdekességet találunk, egy egyszerű, fekete és fehér színben is megvásárolható acél szerkezet, de rögtön izgalmasabb lesz a történet, ha bevesszük a képletbe az NZXT MXER névre hallgató külső hangkártyát is. A 24 bit/96 kHz digitális-analóg konverzióra és Nahimic 7.1 virtuális térhangzásra is képes egység micro USB csatlakozón keresztül kommunikál számítógépünkkel, emellett pedig további három portot is találunk rajta, amelyekre az állványt, a fejhallgatót és egy hangszórót is ráköthetünk.

Utóbbira azért van szükség, mert a STND képes érzékelni, hogy rajta van-e a fejhallgató vagy nincs, és ennek függvényében változtatni az operációs rendszer kimenetét, így ha felvesszük a headsetet, automatikusan azon kezd el szólni a hang a hangszóró helyett. A Wolfson DAC-vel szerelt kütyüre két kezelőegység is került, a méretes tárcsával a hangerőt tudjuk szabályozni, míg a mellette található sliderrel a beszéd és a játék hangjának egyensúlyát állíthatjuk.

Az újdonságok hamarosan előrendelhetővé válnak, a szállítás pontos idejéről azonban többet nem árult el a gyártó, az árakat viszont szerencsére nem titkolták el. Az AER fejhallgatóduó mindkét tagja 130 dollárba kerül, míg a MXER-ért 100, a STND-ért pedig 50 amerikai dollárt kérnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NZXT

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés