Már a tesztlaborban van az Asus SK8V alaplap

Lassan egy hónapja tudjuk már, hogy az ASUSTek – a világ vezető alaplapgyártója – gyártásra éretté nyilvánította az AMD platformra tervezett SK8V (Socket 940-es) alaplapot, amely mind az Athlon™ 64 FX, mind az Opteron™ 100-as processzorokat támogatja, és a VIA K8T800-as chipkészletére (VT8237-es déli híddal szerelve) épül. Most az orosz Digit-life munkatársai tesztelhetik a jövevényt - eredmény ugyan még nincs, de alaplap-fotókkal és technikai adatokkal már szolgálhatunk.


Forrás: www.digit-life.com

Az ECC minősítésű RAM-oknál (4 x 184-pin DIMM) akár a 8 GB (!) (csak az ECC minősítésű DDR SDRAM-okra vonatkozik!) támogatására is képes ez a PC2100/PC2700/PC3200 DDR SDRAM-okat (nem ECC-seket is) gond nélkül befogadó két csatornás (dual-channel) architektúra. Ezen kívül egy fejlettebb HyperTransport™ technológiát alkalmaztak a gyár mérnökei az ATX formátumú 245 x 305 mm-es „deszká”-nál az Nforce3-hoz képest. 8X AGP csatlakozó, több tuning-barát megoldás, az összes Asus fícsőr – egy érdekes alaplappal szembesülhetnek a tesztelésnél az orosz hardver-oldal munkatársai (Digit-life.com).

Gyorsan eldaráljuk még a többi tudnivalót:
-5 x PCI slot
-8 x USB 2.0 port
-2 x UltraDMA 133 /100
-Dual SATA RAID (RAID0, RAID1, RAID 0+1)
-IDE/EIDE interfész
-IEEE 1394 nagysebességű Firewire interfész
-6-csatornás audio és S/PDIF kimeneti interfész (ADI AD1985 SoundMax 6-Channel Codec)
-3COM 3C940 Ethernet LAN (Gigabites)


Forrás: www.digit-life.com

További csemege még a 802.11b tudású (a 802.11g-re is felkészített) Wi-Fi foglalat, amely az ASUS WiFi-b WLAN kártyáját képes fogadni, ezáltal a hálózatépítés gyötrelmes munkáitól is részben megszabadulhatunk - a vezeték-nélküliség pedig sok könnyebbséget jelenthet mondjuk például egy (W)LAN-Party technikai lebonyolításánál. Mindehhez jár egy exkluzív szoftver is, ezáltal az AP-k (AP: access point) könnyedén fogadni tudják az ilyen alaplappal és Asus WLAN-kártyával szerelt gépeket.


Forrás: www.digit-life.com


Az alaplap egyébként már meg is vásárolható 209 euróért (szállítási költséggel kb. 60 ezer forint) a német FortKnox nevű WEB-boltban.

A PROHARDVER! laborban is készen állnak már a különböző benchmark-mérő programok az Athlon 64 fogadására, de lehet hogy az oroszok megelőztek bennünket (?) - gondolhatnánk azt is a klasszikus magyar film sorait idézve, hogy az oroszok már a spájzban vannak,vagy talán azt, hogy előbb jutottak a mézesbödönhöz. Persze bármit is gondolunk, azért sportszerűen most csak annyi lehet erre a hírre az üzenetünk Moszkva felé: mi is igyekszünk. Tehát most már Athlon 64-ben lássuk a medvét!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés