Mad Catz is androidos asztali konzolon dolgozik

A Mad Catz elsősorban a játékosoknak szánt perifériáiról ismert, de a cég az asztali konzolok piacára pályázik. Mindezt az Androiddal szeretnék elérni, ahogy számos kickstarteres projekt, viszont nagy különbség, hogy a Mad Catz komoly készpénzállománnyal és tapasztalattal rendelkezik, így a saját, Project M.O.J.O. nevű megoldásuk jóval jobbnak tűnik minden eddigi androidos asztali konzolnál.

Hirdetés

A Project M.O.J.O. esetében tisztában kell lenni azzal, hogy még nincs minden paraméter véglegesítve, így az E3-on bemutatott gép csak prototípus, és a Mad Catz fenntartja a jogot, hogy változtassanak rajta. A microSD-vel bővíthető 16 GB-os tárhely, a Bluetooth Smart 4.0 támogatás és az új Android operációs rendszer eddig biztosnak tűnik, viszont az alkalmazott SoC, illetve a rendszermemória kapacitása szempontjából még vannak kérdések. Az aktuális gép NVIDIA Tegra 4-et használ, ami mellett az szól, hogy a termék kompatibilis lenne a Nvidia Shield rendszerrel, így a Project M.O.J.O. képes lenne egy otthoni, GeForce GPU-t használó PC-ről streamelni a játékokat a tévére. Ezt persze a konzol közbeiktatása nélkül is meg lehet tenni, így a koncepciót nem igazán látjuk benne. Opciós lehetőség a Qualcomm Snapdragon 800, mely számottevően gyorsabb integrált grafikus vezérlővel rendelkezik, valamint az új Androiddal érkező OpenGL ES 3.0-t is támogatja.

Mad Catz Project M.O.J.O.
Mad Catz Project M.O.J.O. [+]

Bár megerősítés erről nem érkezett, de igen valószínűnek tartjuk, hogy a Tegra 4 SoC marad, mivel erről már rendelkezik tapasztalattal a Mad Catz, és az NVIDIA is nagyon vágyakozik a nappalikba, ezzel pedig az androidos asztali konzolok piacára, némileg kompenzálva azt, hogy az új Xbox és PlayStation konzolok esetében nem sikerült nyélbe ütni az üzletet. A Qualcomm viszont annyira nem érdekelt a konzolok területén, mivel irtózatos lesz az árverseny a felhasználók kegyeiért. A vállalat vezetőit egyszerűen nem érdekli a Snapdragon rendszerchipek olcsó értékesítése, amennyiben ugyanazokat a lapkákat sokkal drágábban el lehet adni a tabletekbe és a csúcskategóriás okostelefonokba.

A Project M.O.J.O. más paraméterek tekintetében tartalmaz két USB portot, egy HDMI kimenetet, illetve Wi-Fi vezérlőt, míg a rendszermemória kapacitása 1 vagy 2 GB lesz, de erről majd később döntenek. A konzol ára szintén ismeretlen, de a vállalatnál előzetesen annyit mondtak, hogy a 100 dollár körüli árkategóriát szeretné megcélozni, ami lényegében reális. A csomag része lesz még egy speciális C.T.R.L.R. gamepad, ami külön PC-hez is megvásárolható, viszont a Project M.O.J.O. mellé készülő verzióból hiányzik a PC mód támogatása. Van azonban GameSmart mód rajta, ami az Androidhoz készült. Érdekesség az úgynevezett egér mód, ami helyettesíti az érintőképernyőt azoknál a játékoknál, amelyek ezt igénylik, méghozzá úgy, hogy az analóg kar segítségével egy kurzor irányítható a kijelzőn, és lényegében ez felel majd a felhasználó „tapizásáért”.

Mad Catz C.T.R.L.R. gamepad
Mad Catz C.T.R.L.R. gamepad

A kereskedelmi forgalomba kerülő, 99 dollárért megvásárolható C.T.R.L.R. gamepad szintén kompatibilis lesz a Mad Catz konzoljával, a PC mód támogatása pedig extra funkcióként is felfogható. A Mad Catz azon is dolgozik, hogy megoldást találjon a multi-touch funkciót igénylő játékok gamepadről való vezérlésére. A cégnek van egy koncepciója erre, de nem szeretnék idő előtt leleplezni az ötletüket, nehogy más lemásolja. Ez érthető, de roppant kíváncsivá tesz minket, hogyan lehet helyettesíteni a multi-touch érintőképernyőt egy játékvezérlővel.

A Mad Catz Project M.O.J.O. várhatóan még idén megjelenik, legalábbis a vállalat nagy esélyt lát arra, hogy a projekt eljut a boltokba. Mindez egyelőre jól hangzik, de mindenképp érdemes megvárni a végleges specifikációkat és a tényleges árat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés